KOP Bölgesi Koordinasyon Toplantisina Bakan Davutoglu Baskanlik Yapti

Disisleri Bakani Ahmet Davutoglu, Türkiye’nin birligine ve beraberligine kast eden hain terör saldirilari karsisinda her türlü mücadeleyi vereceklerini söyledi.

KOP Bölgesi Koordinasyon Toplantisina Bakan Davutoglu Baskanlik Yapti
Kalkinma Bakanligi KOP Bölge Kalkinma Idaresi Baskanligi Bölge Koordinasyon Toplantisi, Konya Hilton Otel'de gerçeklestirildi. Toplantiya Disisleri Bakani Ahmet Davutoglu baskanlik etti. Konya, Karaman, Aksaray ve Nigde Valileri ile birlikte heyetlerinin katildigi toplantida konusan Bakan Davutoglu, yasanan terör olaylari üzerinde durdu.
Bakan Davutoglu, “Kalkinma Bakani Cevdet Yilmaz ile bu toplantiyi uzun süredir planliyorduk. Binlgöl'de polislerimizin sehit olmasi nedeniyle Bakan Yilmaz oraya hareket etti. Sehitlerimizin yakinlarina Cenab-i Hakk'tan bassagligi diliyorum. Biraz önce havaalanindan buraya gelirken yakinlarina giderek taziyelerimi ilettim. Bu olaylar Türkiye'nin kararli yürüyüsünü etkileyecek bir durum degildir. Terör örgütünün yapmak istedigi bizi karamsarliga sevk etmek, kendi gündemimizi belirlemek kararligindan uzaklastirmak ve kendi karamsar gündemini ülkeye egemen kilmaktir. Bunun olmayacagini onlara gösterecegiz. Hem ülkemizin kararli sekilde dünyanin en gelismis ülkeleri arasina girmesi için her türlü çabayi bir saniye bile geciktirmeden, bir an bile tereddüt etmeden sürdürecegiz, hem de bu ülkenin birligine beraberligine aziz vatanimizin egemenligine kast eden bu hain terör saldirilari karsisinda da her türlü mücadeleyi verecegiz” dedi.
Konya’da yapilan KOP toplantilarinin devamini Aksaray, Karaman veya Nigde’de yapacaklarinin altini çizen Bakan Davutoglu, "Asil amacimiz bütün ilgili kurumlarla yerel ve ulusal aktörlerin bir araya gelerek veri toplamak ve talepleri gündeme getirmektir. Bölgeyi daha iyi tanidigi için yerel aktörler çok önemlidir. KOP projesi tamamlandiginda Türkiye'de degil tüm dünyada örnek olacaktir” dedi.
Bakan Davutoglu’nun konusmasinin ardindan toplanti basina kapali olarak devam etti.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284