KOP Bölgesinin Sulama Ile Ilgili Sorunlarina Çözüm Arandi

KOP Bölgesi’nde uygulanan tarimsal faaliyetlerde karsilasilan sulama sorunlarina çözüm bulabilmek amaci ile KOP Bölge Kalkinma Idaresi Baskanligi (KOP Idaresi) tarafindan düzenlenen “KOP Bölgesi’nde Tarimsal Sulama Toplantisi” KOP Idaresi Konferans Salonu’nda gerçeklestirildi.

KOP Bölgesinin Sulama Ile Ilgili Sorunlarina Çözüm Arandi
KOP Bölgesi’nde Tarimsal Sulama konulu toplantiya; KOP Bölgesi Üniversite temsilcileri, DSI 4. Bölge Müdürlügü temsilcileri, Il Gida, Tarim ve Hayvancilik Müdürlügü temsilcileri, Il Özel Idareleri temsilcileri, KOP Bölgesi’nde bulunan Sulama Kooperatifleri ve Birlikleri ile tarimda su kullanimi, sulama egitimi, sulamada projelendirme, kredilendirme-destekleme konulariyla ilgili çalisan uzman arastirmacilar katilmistir.
Toplantinin açilis konusmasi KOP Bölge Kalkinma Idaresi Baskani Prof. Dr. Mehmet Babaoglu tarafindan yapildi. KOP Bölge Kalkinma Idaresi Hizmet Binasi’nda ilk organizasyonu gerçeklestirmekten duydugu memnuniyeti belirterek konusmasina baslayan KOP Idaresi Baskani, hazirlanacak olan KOP Eylem Plani ile Bölgede dogal kaynaklarin sürdürülebilirliginin saglanmasi ve beseri sermayenin güçlendirilmesi hedeflenmektedir. Bu baglamda tarim, ulastirma ve enerji sektörlerinin öncelikli konumda oldugunu ifade etti. Ayrica Bölgede bulunan genis tarim arazilerinin varligina dikkat çekerek, var olan su potansiyeli ile mevcut arazilerin sulanmasinin yeterli olamayacagini bu amaçla suyun tasarruflu kullanilmasi ve havza disi su transferi yapilmasinin gerekliligini vurguladi.
Iki oturum olarak gerçeklestirilen toplanti; KOP Bölge Kalkinma Idaresi Danismani Yrd. Doç. Dr. Mehmet Sahin Baskanliginda yapildi. Toplantiya Aksaray, Karaman, Konya ve Nigde illerinden katilan kooperatif ve sulama birlikleri baskanlari sulama konusunda karsilastiklari problemleri ve sikintilari dile getirerek, DSI YAS Yönetmeligi kapsaminda uygulanmasi planlanan su kotasi hakkinda sikayetleri ile Orman ve Su Isleri Bakanligi tarafindan hazirlanan “Su Kanunu Tasarisi” hakkinda görüslerini bildirdiler. Bu konuda DSI katilimcilarinin da konu hakkinda görüsleri alindi.
Toplantida görüsülen konularin daha sonra ilgili yerlere iletilmesi ve çözüm yollarinin arastirilmasi amaciyla toplanti sonunda bazi katilimcilar ile bir Su Çalisma Grubu olusturulmasina karar verildi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284