KOP Illerine 8 Milyon TL Daha…

Kalkinma Bakani Cevdet Yilmaz, “KOP Küçük Ölçekli Sulama Isleri Programi” (KÖSIP) kapsaminda kullanilacak olan 8 Milyon TL’lik ek ödenegi onayladi.

KOP Illerine 8 Milyon TL Daha…

Aksaray, Karaman, Konya ve Nigde illerinden olusan KOP Bölgesi'nin kalkinmasini hizlandirmak amaciyla kurulan Konya Ovasi Projesi (KOP) kapsamindaki illerdeki küçük sulama projeleri için 8 Milyon TL’lik ek ödenek daha geldi.
KOP Idaresi Baskanligi koordinasyonunda yürütülen “KOP Küçük Ölçekli Sulama Isleri Programi” (KÖSIP) kapsaminda Aksaray, Karaman ve Nigde Il Özel Idareleri ile Konya Büyüksehir Belediye Baskanligi’na aktarildigini ifade eden KOP Bölge Kalkinma Idaresi Baskani Mehmet Babaoglu, 8 milyon TL’lik bir ek ödenegin Kalkinma Bakani Cevdet Yilmaz tarafindan onaylandigini söyledi.
“KOP KÖSIP ile köyden göç azaldi”
KOP KÖSIP kapsaminda ödeneklerle özellikle sulama tesisi olmayan kirsal kesimin sulu tarima kavusacagini vurgulayan KOP Idaresi Baskani Prof. Dr. Mehmet Babaoglu sunlari söyledi:
“KOP Bölgesi’ne büyük önem veren Kalkinma Bakanimiz Sayin Cevdet Yilmaz geçtigimiz yillarda oldugu gibi KOP Bölgesi’nde basariyla uygulanmakta olan KÖSIP’e desteklerini sürdürmektedir. KOP KÖSIP kapsaminda 2011 yilinda 50 Milyon TL, 2012 yilinda 63,4 Milyon TL, 2013 yilinda 75,3 Milyon TL olan program bütçesi, 2014 yilinda 74,2 Milyon TL olmustur. En son aktarilan ek ödenek de özellikle sulama tesisi olmayan kirsal bölgelerimiz sulanmasi amaciyla kullanacaktir. Uygulanan programla bu bölgelerde kirsaldan kente göç azalmis, katma degeri yüksek ürünlerin üretilmesi ile halkimizin gelir seviyesi yükselmis ve proje harcamalari simdiden yatirim bedelini karsilamistir. Bu vesilesiyle bölge kalkinmasina önemli bir girdi saglayacak ek ödenegin hayirli olmasini diliyorum.”
Diger il üç ilde Il Özel Idareleri ile KOP KÖSIP’in uygulandigini ifade eden Baskan Babaoglu, Konya ilinin Büyüksehir yasasiyla birlikte en küçük köyünden mahallesine kadar tamaminin Büyüksehir Belediyesi sinirlari olarak kabul edildigini belirterek; bu kapsamdaki yatirimlarin Konya Büyüksehir Belediyesi ile isbirligi içinde yürütüldügünü de sözlerine ekledi. (Haber Merkezi)
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284