KOP’tan “Su Topraga Damlasin Gelecegimiz Kaybolmasin” Konulu Egitim Projesi

Konya Ovasi Projesi (KOP) Eylem Plani kapsaminda Konya Ovasi Projesi Kalkinma Idaresi Baskanliginin sorumlulugunda, Kamu kurum ve kuruluslarla isbirligi içerisinde 2015-2018 döneminde yürütülmesi öngörülen “KOP Tarimsal Egitim ve Yayim Projesi” (KOP-TEYAP) kapsaminda “Tarimsal Egitim ve Yayim Mali Destek Programi” hibe çagrisina çikildi.

KOP’tan “Su Topraga Damlasin Gelecegimiz Kaybolmasin” Konulu Egitim Projesi

Konya Ovasi Projesi Kalkinma Idaresinin adi geçen mali destek programina Gida Tarim ve Hayvancilik Il Müdürlügü tarafindan hazirlanan, ilimiz çiftçilerinin tarimsal sulama ve toprak muhafazasi konularinda bilgi ve becerilerini artirmayi hedefleyen “Su Topraga Damlasin Gelecegimiz Kaybolmasin” adli egitim projesi hibe destegine uygun görüldü. Hibe destegine uygun görülen projenin protokolü, KOP Idaresi Baskani Ihsan Bostanci ve Gida Tarim ve Hayvancilik Il Müdürü Ahmet Hasim Keskin’in katilimi ile KOP Idaresi Baskanliginda imzalandi.
Imza töreninde konusan Il Müdürü Keskin “Proje ile Ilimizde sulu tarimin yogun yapildigi merkez ilçeye bagli 20 köyümüzde yaklasik 400 çiftçimizin sulama, sulama programi hazirlama ve toprak muhafaza yöntemleri konusunda bilgi ve becerilerinin artirilmasi hedeflenmektedir. Proje ile ilimizde ilk defa Sulama Kooperatifleri araciligiyla çiftçilerimize danismanlik hizmeti verilmesi de planlanmaktadir. Her geçen gün daha degerli bir dogal kaynak haline gelen suyumuzun her damlasinin daha dikkatli ve verimli kullanilmasi büyük önem tasimaktadir. Projemize saglayacak olduklari desteklerden dolayi KOP Idaresi Baskanligina tesekkür ederim” dedi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284