Koyun Ve Keçilerin Kaydı Ve Takibi Elektronik Küpelerle Yapılacak

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Hayvan Sağlığı ve Yetiştiriciliği Şube Müdürlüğünce Koyun ve Keçilerin Elektronik Olarak Kimliklendirilmesi ve Kaydı Projesinin teknik yardım bileşeni kapsamında el terminali bilgilendirme eğitimi 24.03.2016 günü İl Müdürlüğümüz toplantı salonunda yapıldı.

Koyun Ve Keçilerin Kaydı Ve Takibi Elektronik Küpelerle Yapılacak
Toplantıya Hayvan Sağlığı, Yetiştiriciliği ve Su Ürünleri Şube Müdürü Ramazan Çelik, İl ve İlçe Müdürlüklerimizde görevli Veteriner Hekimler katıldı.
Konuyla ilgili olarak Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, “Koyun ve Keçilerin Elektronik olarak Kimliklendirilmesi ve Kaydı Projesi, 2016 yılı ilkbahar döneminde hayata geçirilmesi planlanmakta olup, projenin uygulamaya aktarılabilmesinde proje kapsamında tedarik edilen el terminallerinin kullanımı önemli bir yer tutmaktadır. Bu bağlamda; proje kapsamında kullanılacak olan el terminallerini kullanacak olan personellere İl Müdürlüğümüzden "Eğiticilerin Eğitimi Programına" katılmış personeller tarafından el terminallerinin kullanımı konusunda detaylı bilgilendirme yapılmıştır.
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığımızın yürüttüğü Koyun ve Keçilerin Elektronik Olarak Kimliklendirilmesi ve Kaydı Projesi kapsamında 65 (altmışbeş) adet el terminali ile harici anten ve 438 bin adet elektronik küpe İl Müdürlüğümüze gelmiş olup, söz konusu küpeler yeni doğan küçükbaş hayvanlara uygulanacaktır. Bu Proje ile koyun ve keçi türü hayvanlarda elektronik kimliklendirmeye geçilmesiyle birlikte hayvancılık işletmelerinde küpelenen, aşılanan, sağlık muayenesi yapılan veya sevk edilen hayvanların kayıtları hatasız ve hızlı bir şekilde yerinde yapılabilecektir. Ayrıca koyun ve keçilerin elektronik kimliklendirilmesi ve kaydı, sağlıklı ve güvenilir verilerin tutulmasını, hayvan hareketlerinin etkin olarak izlenmesini, hayvan hastalıkları ile mücadelenin desteklenmesini ve hayvancılık desteklemelerinin hedefine ulaşmasını sağlayacaktır” dendi.

Güncelleme Tarihi: 12 Nisan 2016, 18:56
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284