Kutlu: “2012’de Hedefi Yakaladik”

Türkiye Tarim Kredi Kooperatifleri Genel Müdürü Abdullah Kutlu, “Kurum olarak 2012 yilinda kuraklik ve dogal afetler nedeniyle yapilan borç ertelemelerine ragmen hedefi yakaladik. 2012 yilinda yüzde 11 büyüme kaydederek 4,325 milyar liralik kredi hedefine ulastik.” dedi.

 Kutlu: “2012’de Hedefi Yakaladik”

Türkiye Tarim Kredi Kooperatifleri Genel Müdürü Abdullah Kutlu, yasanan kuraklik ve dogal afetler nedeniyle borç ertelemelerine ragmen 2012 hedeflerine ulastiklarini söyledi. Türkiye Tarim Kredi Kooperatifleri’nin 2012 yilinda yüzde 11 büyüyerek büyüme rekoru kirdigini vurgulayan Abdullah Kutlu, “Bu basarida pay sahibi olan Türk çiftçisi ve 7 bin 500 çalisanimiza tesekkür ediyorum “ dedi.
Genel Müdür Abdullah Kutlu yaptigi açiklamada, “Biz, ‘Eli nasirli” çiftçiye hizmetin “ibadet” olduguna inaniyoruz. Bu anlayisla kurumumuzu gelecege en iyi sekilde tasimak için gece gündüz demeden var gücümüzle çalisiyoruz” dedi.
Büyüme Rekoru Kirdik
Türkiye’nin 2012 yilinda yüzde 2,9 büyüdügünü, Tarim sektörünün ise yüzde 3,3 büyüdügünü vurgulayan Abdullah Kutlu, Türkiye Tarim Kredi Kooperatifleri’nin ise yüzde 11 büyüyerek rekor kirdigini söyledi.
Genel Müdür Abdullah Kutlu 2012 yili içinde yasanilan kuraklik ve dogal afetlerden dolayi çiftçilerin sikintilarinin oldugunu belirterek; “Hükümetimiz bu hususta duyarsiz kalmadi. Erteleme kararnamesi çikardi. Bu bir yillik ve %5 faizli bir erteleme. Biz de bu erteleme kapsaminda 33 bin çiftçimizin yaklasik 333 milyon liralik borcunu erteledik.” dedi.
4,325 Milyar Lira Kredi Kullandirdik
Abdullah Kutlu, 2012 yilinda kurum ortaklarina 4 milyar 325 milyon lira ayni ve nakdi kredi kullandirdiklarini belirterek, 1 milyon 550 bin ton kimyevi gübre dagitimi yaptiklarini bu sektörde Türkiye’de sektör lideri olduklarini belirtti. 2012 yilinda kullandirilan kredilerin geri dönüslerinde yüzde 97, 2004 yilindan sonra kullandirilan kredilerin geri dönüslerinde ise yüzde 98,5 cari tahsilat oranina ulastiklarini belirten Kutlu, 33 bin yeni ortak kaydettiklerini, 291 bin ton ortak ürünü alarak degerlendirdiklerini söyledi. Abdullah Kutlu yine 2012 yilinda 821 bin ton karma hayvan yemi ve kaba yem üretip ortaklarin ihtiyaçlarinin giderildigini, 209 milyon litre motorin satisi yaptiklarini belirtti.
Genel Müdür Kutlu, çiftçilerin yem ihtiyacini karsilamak amaciyla Türkiye Tarim Kredi kooperatiflerinin sahibi oldugu ayri isim ve ayri marka altinda üretim ve satis yapan 12 yem fabrikasini tek çati altinda topladiklarini belirterek, “ Yem sirketlerimizi TARIM KREDI YEM adi altinda birlestirdik.
Ayçiçegi yagi, zeytinyagi ve zeytin üretimi yapan 3 fabrika da “TARIM KREDI GIDA” markasi altinda üretim yaparak piyasaya giriyor.
Samsun Bafra’da” Bafay” ismi ile ayçiçegi yagi, Tekirdag’da’ “Ergene” markasi ile ayçiçegi yagi, Balikesir Gömeç’te “Tarim Kredi Elit” markasi ile zeytinyagi üreten sirketleri de “TARIM KREDI GIDA” adi altinda birlestirdik. Böylece yeni bir marka daha ortaya çikti.
Tek çati ve tek marka altinda hem ürün almada, hem de hizmette kalite ve ekonomi ön plana çikacak. Biz kaliteye çok önem veriyoruz. Bu konuda insanlarimizin hiçbir tereddüttü kalmayacak.” Bu birlesme bir sinerji yaratacaktir. Böylece sirketlerimiz daha da modernize olacak ve disariya da açilacaktir. Bayilikler de verecegiz. En kisa sürede aranan bir marka olacagiz.” seklinde konustu.
Kutlu, 2013 yili hedeflerini ise yakin bir zamanda düzenleyecekleri basin toplantisi ile açiklayacaklarini söyledi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284