Lider Çocuk Kampı Sona Erdi

İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından 30 Mayıs-1 Haziran arasında yapılan Lider Çocuk Tarım Kampı sona erdi.

Lider Çocuk Kampı Sona Erdi

İl Tarım ve Orman Müdürlüğü konuyla ilgili olarak, “Bakanlığımız Eğitim ve Yayın Dairesi Başkanlığı tarafından 2014 yılında başlatılan ve her yıl farklı okullardan ilkokul 4. sınıf öğrencilerine doğa bilinci ve çevre farkındalığı kazandırmak, çocukların tabiatla buluşmalarını sağlamak, tarladan sofraya gıda üretim teknolojileri ve gıda güvenirliği hakkında bilgi vermek amacıyla gerçekleştirilen "Lider Çocuk Tarım Kampı" etkinlikleri Dr. Sadık Ahmet İlköğretim Okulu 4. Sınıf öğrencilerinin katılımıyla “Uluslararası Geleneksel Balıkçılık ve Su Ürünleri Yetiştiriciliği “ temasında ilimizde yapıldı. 3 gün süren etkinliğin ilk gününde İlimiz Ayrancı ilçesi Ambar köyünde bulunan Ünsped Tarım’a ait tarım işletmesi ziyaret edildi. 12000 Dekar üzerinde Tarım ve Hayvancılık yapılan işletmede bulunan Hayvanat Bahçesinde bulunan ceylanları elleri ile besleyen Lider Çocuk Kampı öğrencileri, Koyunculuk İşletmesini, Büyükbaş Çiftliğinde bulunan buzağıları ve daha sonra Midilli atlarını gördüler. Gün boyunca işletmede bulunan katılımcılar işletme içerisinde bulunan kamp alanlarını, Selçuklu Mimarisi ile yapılan kaleyi ve bu alanda bulunan konaklama çadırlarını ziyaret ettiler.

Programımızın ikinci gününde ise Uluslararası Geleneksel Balıkçılık ve Su Ürünleri Yetiştiriciliği kapsamında Fisandun Barajında bulunan Balık Üretme Çiftliği ziyaret edildi. Baraj üzerinde bulunan tesislerde balıklara yem atan öğrencilere Balıkçılık ve Su ürünleri konusunda Su Ürünleri Mühendisimiz Rabia UYSAL tarafından bilgi verildi.

İşletme ziyareti sonrasında Dereköy Köyü içerisinde 7-8. Yüzyıllarda Roma Dönemine ait 15. Yüzyılda camiye dönüştürülen Dereköy Camisini gezen katılımcı öğrencilerimizin 2. Günü İl Müdürümüz Yusuf Şahinbaş, İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Çalışkan’ın da katılımları ile Kutlu Balıkçılıkta Balık-Ekmek yiyerek sonlandı.

Programın üçüncü gününde İl Tarım ve Orman Müdürlüğünü ziyaret eden Lider Tarım Kampı öğrencilerine Gıda Yem Şube Müdürlüğümüzde görevli Gıda Mühendisi Sinan Güleç tarafından Güvenilir Gıda, Hayvan Sağlığı Şube Müdürlüğümüzde görevli Rabia Uysal tarafından Balığın Faydaları ve Balıklar konusunda eğitim verildi.

Düzenlenen etkinlikle ilgili açıklamalarda bulunan İl Tarım ve Orman Müdürü Yusuf Şahinbaş şunları söyledi; “Bizler ‘Lider Çocuk Tarım Kampı'nı oluşturarak Dr. Sadık Ahmet İlköğretim Okulundan 28 çocuğumuzu bir araya getirdik. Kapalı mekânlardan çıkarıp tabiatla iç içe olmalarını sağladık. İlimizdeki büyük tarım işletmelerini, hayvancılık işletmelerini ve bitkisel üretim yapan işletmeler ile Balık tesislerimizi gezdirdik. Çocuklarımıza kurumumuz ve bakanlığımızı tanıtmaya çalıştık, tabiatla iç içe olmasını sağladık. İnanıyoruz ki çocuklarımız bu 3 günlük sürede çok güzel vakit geçirdiler. Çocuklarımız ve tarım bu ülkenin geleceğidir. İnşallah bu Lider Çocuk Tarım Kampı faydalı olmuştur. 2022 yılının teması 'Uluslararası Geleneksel Balıkçılık ve Su Ürünleri Yetiştiriciliği'' olarak ilan edilmesi sebebiyle teknik personellerimiz tarafından Balıkçılık ve Su Ürünleri konularında detaylı bilgilendirme yapılarak İl Müdürlüğümüz Teknik Personelleri ile Rehber öğretmenleri eşliğinde ilimizde bulunan Balık Tesisi gezisinde Balıkları kendi elleri ile beslediler. Programın amacına vardığını dile getiren Şahinbaş; Lider Çocuk Kampında görev alan öğretmen, öğrenci ve personele teşekkür etti.

Dr. Sadık Ahmet İlkokulu 4. Sınıf öğretmeni Burhanettin Saygılı; “Lider Çocuk Tarım Kampının Çocuklarımızın hayatlarında unutamayacakları bir anı olarak kalacağını, Programda emeği geçen herkese kendi adına, veliler adına ve Geleceğimiz olan öğrencilerimin adına teşekkür ediyorum” dedi.

Etkinliğin tamamlanması ile İl Müdürü Yusuf Şahinbaş, Bakanlığımız Baş Kontrolerleri Sayın Ahmet Mendil ve Sayın Ali Ilker Karlik, İl Müdür Yardımcısı Abdullah Kaya, Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürü İbrahim Erkol ile Lider Çocuk Tarım Kampında görevli teknik personeller Mine Karaca, Gülseren Ünver Aktemur, Aysel Yaşar, Fatih Musa Kılınç ile Sınıf Öğretmeni Burhanettin Saygılı’nın katılımıyla sertifika dağıtım töreni düzenlendi. Etkinlik, öğrencilere 'Lider Çocuk Tarım Kampı Katılım Sertifikası' hediyelerinin verilmesi ve hatıra fotoğrafının çekilmesi ile sona erdi.” 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284