Narlidere’deki Seralar Incelendi

Ilimizin tarim ve hayvanciliginin gelistirmesi, üreticilerimizin gelir seviyelerinin arttirilmasi için Il Müdürlügümüzce hazirlanan birçok projeden birisi olan sera projeleri yerinde incelendi.

Narlidere’deki Seralar Incelendi

Narlidere köyündeki programa Vali Yardimcisi Erkan Isa Erat, Il Gida Tarim ve Hayvancilik Müdür Vekili Mehmet Öztiryaki ve daire müdürleri katildi.
Inceleme gezisinde sera projesi hakkinda bilgiler veren Il Müdür Vekili Mehmet Öztiryaki, “Il Müdürlügümüzce Ilimizin Tarim ve Hayvanciliginin gelistirilmesine yönelik “Karaman Tarim Haritasi”ni hazirladik. Bakanligimiz ve Il Özel Idaresi destekli projelerimizi bu tarim haritasina göre “Bir Köy Bir Ürün Projesi” kapsaminda planladik. Planlama yapmadan kalkinmanin olmayacagi asikârdir. Il Müdürlügü olarak köye ve köylümüze uygun projeler hazirlanarak Gida Tarim ve Hayvancilik Bakanligimiza, Il Özel Idaremize ve çesitli ajanslara sunulmustur. Bu projelerimizden biri olan Il Özel Idaremizce desteklenen 14 adet sera kurdurulmustur. Narlidere köyümüzde de 4 adet sera kurulmus ve üreticilerimiz tarafindan bu seralarimizda aralik ayinda üretime baslanmistir. Su an ikinci ürün olarak yesil sogan, tere ve roka gibi yesillik tabir edilen ürünler hasat edilme asamasindadir. Bu hasadin ardindan çiftçilerimiz üçüncü ürün olarak sebze fidesi üretmeyi planlamaktadirlar. Tarla tariminda 1.000 m² alandan en iyi sartlarda 800–1.000 TL gelir elde edilebilirken, proje kapsaminda tesisi edilen 140 m² alanda kurulu bu seramizdan sezonda 4 ürün elde edilmesi ile birlikte yaklasik 5 bin TL gelir elde edilecektir. Özellikle Narlidere köyümüz gibi arazi varligi sinirli olan köylerimizde çiftçilerimizin gelir seviyesinin ve hayat standardinin yükseltilmesi; tarimsal üretimde verim ve kalitenin yükseltilmesi, alternatif gelir kaynaklarinin olusturulmasi ve tarimsal pazarlama altyapisinin gelistirilmesi ile mümkün görülmektedir. Iste bu amaçlarla birçok tarimsal projeler hazirladik ve uygulamaya koyduk. Bu projelerimizin uygulanmasinda bizlere destek olan Valimiz Murat Koca’ya, Milletvekillerimiz Lütfi Elvan ve Mevlüt Akgün’e, Il Özel Idaremize tesekkür ediyorum” dedi.
Sera alanlarinin incelenmesi sirasinda, sera projeleri ile alternatif bir gelir kaynagi elde ettiklerini ve memnuniyetlerini dile getiren Narlidere Köyü üreticileri söz konusu seralarin sayisinin artmasi ve yenilerinin yapilmasini istediklerini belirttiler.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284