Orman Ve Su İşleri Bakanlığı Karaman’da Orman Köylüsüne Destek Olmaya Devam Ediyor

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğü (OGM) Karaman’da orman köylüsünün yanında olmaya devam ediyor.

Orman Ve Su İşleri Bakanlığı Karaman’da Orman Köylüsüne Destek Olmaya Devam Ediyor
Bu çerçevede Orman Genel Müdürlüğü Karaman Bucakkışla Köyü’nde geçen yıl başlattığı çalışmalar neticesinde 500 dekarlık alanda yabani zeytinleri (delice) aşıladı.
Bu Yıl 400 Dekar Alanda Çalışma Yapıldı
Orman köylülerinin kalkınmasına yönelik hazırlanan Yabani Zeytin (Delice) Rehabilitasyonu Projesi kapsamında Karaman Bucakkışla Köyü’nde bozuk ormanlık alanlarda tabii olarak yayılış gösteren halk arasında “delice” olarak adlandırılan yabani zeytinlerin aşılama çalışmaları bütün hızıyla devam ediyor. Bu kapsamda geçen yıl 100 dekarlık alanda çalışma yapan OGM, bu yıl da 400 dekarlık alanda çalışma yaparak toplam 500 dekar alanda yabani zeytin aşılama işlemini tamamladı.
Toplam 1.620 Dekar Alanda Aşılama Yapılacak
Plan çerçevesinde yürütülen çalışmalarda bugüne kadar Bucakkışla’da 500 dekarlık alanda aşılama yapan OGM, önümüzdeki 3 yılda devam ettirilecek çalışma ile toplamda 1.620 dekar alanda delice aşılama işlemlerinin tamamlanmasını hedefliyor.
Bakım Çalışmalarını 3 Yıl Boyunca Orman Teşkilatı Yapacak
Zeytin aşılama konusunda uzman bir ekip tarafından yapılan çalışmalarda ilk önce çalılık ve makilik alanda bulunan delicelerin etrafı kesim motorlarıyla temizleniyor. Yabani zeytin delicenin gereksiz kısımları alındıktan sonra aşılama yapılacak gövde kısmı hazır hale getiriliyor. Daha sonra aşılama işlemi yapılıyor. Zeytinlerin bakımları da 3 yıl boyunca orman teşkilatınca yapılıyor.
“Orman Köylümüze Yeni Gelir Kapıları Açıyoruz”
Yabani zeytinleri (delice) aşılayarak orman köylüsüne yeni gelir kapıları açtıklarını vurgulayan Prof. Dr. Veysel Eroğlu “Uygulamaya koyduğumuz eylem planı ile orman köylülerimizin gelirini ve refahını artırmayı hedefliyoruz. Ayrıca, bu zeytinliklerden elde edilecek ürünlerden faydalanma hakları ise eşit ve adil bir şekilde çekilecek kura yöntemiyle köylülere dağıtılacak” dedi.

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284