Ortaoba Köyünde Çiftçilere Toprak Dagitildi

Ilimize bagli Ortaoba köyünde az topragi bulunan veya hiç toprak sahibi olmayan çiftçilere dagitilacak olan hazine arazileriyle ilgili olarak proje kapsaminda alinan basvurular degerlendirildi ve geçici hak sahibi listesi askiya çikarildi.

Ortaoba Köyünde Çiftçilere Toprak Dagitildi

Gida Tarim ve Hayvancilik Il Müdür Vekili Abdullah Kaya, Arazi Edindirme Sube Müdürü Yilmaz Büyükates, 1 Nolu Hak Sahibi Tespit ve Dagitim Komisyonu Baskani ve üyelerinin katildigi az toprakli ve topraksiz çiftçilere dagitilacak olan hazine arazilerinin geçici hak sahibi listesinin askiya çikarilmasi ile ilgili bilgilendirme toplantisi çiftçilerin yogun katilimiyla gerçeklestirildi.
Söz konusu projeden yararlanmak isteyen 104 çiftçiden basvurusu Tarim Reformu Genel Müdürlügü Kamulastirma Dagitim ve Kiralama Teknik Talimatina göre degerlendirildi ve 77 çiftçinin basvurusu uygun bulunarak geçici hak sahibi olusturuldu. Beyanname veren 27 çiftçinin ise ilgili Talimat dogrultusunda basvurulari degerlendirilerek uygun bulunmadi.
Konu hakkinda Il Müdür Vekili Abdullah Kaya ve Arazi Edindirme Sube Müdürü Yilmaz Büyükates projenin teknik boyutlari hakkinda bilgi verdiler.
12 Subat Cuma tarihinde askiya çikarilan geçici hak sahibi listesi 26 Subat Cuma günü mesai bitimine kadar askida kalacak. Projeden yararlanmak için beyanname vererek basvuru yapan çiftçilerin itirazlarini bu tarihler arasinda yazili olarak Gida Tarim ve Hayvancilik Il Müdürlügüne yapmalari istendi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284