Öztiryaki Çatak Köyü’nde Arazileri Inceledi

Il Gida, Tarim ve Hayvancilik Müdürü Mehmet Öztiryaki Çatak köyünde arazileri inceledi.

Öztiryaki Çatak Köyü’nde Arazileri Inceledi

Il Gida, Tarim ve Hayvancilik Müdürü Mehmet Öztiryaki Çatak köyünde yaptigi gece toplantisinda verdigi sözleri tutmaya, köylerde çiftçilerimizin sorunlarini dinlemeye devam ediyor. Il Özel Idare destekli yürütülen “Kiraz Fidani Dagitim” projesi kapsaminda hibe fidan verilecegi sözünü veren Il Müdürü Öztiryaki, Çatak Köyünde arazisine kiraz fidani isteyen köylülerin arazilerini gezerek degerlendirmede bulundu. Özellikle bayan çiftçilerin katilimda bulundugu projeye Ayse Sarikaya, Fatma Sarikaya ve Abdullah Avci isimli çiftçilerin arazileri degerlendirildi.
Katilimin yogun oldugu toplantida köyün ve köylünün sorunlarini dinleyen Il Müdürü Öztiryaki yaptigi konusmada, “Çiftçilerimizin dünyada hizla gelisen tarim ve tarimsal teknolojiler konusunda bilgilendirilmesi ve üreticilerimizin tarimdan elde ettikleri gelirin yükseltilmesi için Bakanlik ve Il Müdürlügü olarak yogun çaba göstermekteyiz. Çatak köyü için yürüttügümüz “Kiraz Fidan Dagitim” projesi ile köyde 500-600 da’lik sahada kurulacak olan kiraz bahçesinin ekonomik getirisi daha fazla olacak olup, suan hali hazirda ekili olan bugdayin katma degeri düsüktür. Göçer çiftçisine ait kiraz ve elma bahçesinin bulundugu, iklim ve cografi açisindan bu bahçelerin bir örnek teskil ettigi ve bahçe sahipleriyle görüserek bu bahçelerde çiftçilerin herhangi bir sorun yasamadiklarini söyledi. Bu bölgeye örnek olmasi için iki bayan çiftçimize fidanlari ücretsiz diktirilecegini belirten Il Müdürü Öztiryaki, ayrica Il Özel Idaresine proje hazirlanarak gerekçeleri ile birlikte bu bölgeye Geomembran Havuzu yapilmasini talepte bulunacagini söyledi.
Ayrica toplantilara katilarak her alanda varlik gösterdigi gibi tarimda da gizli lokomotif görevi üstlenmis kadin çiftçilerimizin sorunlarini dinlemis, kadinlarimizin Kalkinmada önemli görevleri üstlendigini ve onlarin aydinlanmasinin Türk tariminin gelecegi için önemli oldugunu, kendisinin ve Kurumunun kadinlarin yapacaklari her türlü girisimde yanlarinda olduklarini belirtti. Karamanda Kirsal kesimde yasayan çiftçilerin kalkinmasinda katki saglayacak herkese ve her türlü projeye sahsim ve kurumun adina açigim diyerek üreticilerin her türlü sorunlarinda yanlarinda olduklarini belirterek, üreticilerimizin gelir seviyelerinin arttirilarak refahlarinin yükseltilmesi için tüm personelimiz özverili bir sekilde çalismaktadir” dedi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284