Öztiryaki: Hububatta Bu Yil Üreticinin Yüzü Gülüyor

Hububat tarimi yapilan arazilerde dane kaybini en aza indirmek için 23 personelle 1,535 milyon dekar hububat alaninda, biçerdöver operatörü kontrollerinin devam ettigi açiklandi.

Öztiryaki: Hububatta Bu Yil Üreticinin Yüzü Gülüyor

Il genelinde arpa ve bugday hasadina baslandigini, ürün rekoltesinde geçen yila oranla ciddi manada artis oldugunu belirten Gida Tarim ve Hayvancilik Karaman Il Müdür Vekili Mehmet Öztiryaki, “Bu sene geçen senelere nazaran yüzde 30 ile 40 gibi bir toplam ürün artisimiz bulunmaktadir. Bugdaylarda, bir dekarda, kiraç alanlarda 300 ile 400 kilogramin üzerinde, sulu alanlarda ise 500 kilogramin üzerinde ürün alacagimizi göstermektedir. Üreticilerimiz emeklerinin karsiligini bugünlerde alacaklardir. Hasat sirasinda ürün kaybi yasanmamasi için gerekli kurallara titizlikle uyulmalidir. Bu konu hakkinda Il Müdürlügü olarak dane kaybini en aza indirmek için ekiplerimiz Karaman’daki hasat çalismalarini siki bir sekilde kontrol etmektedirler. “dedi.

Karaman’da hasat döneminde yasanan en büyük sikintilardan birinin aniz yanginlari oldugunu vurgulayan Il Müdür Vekili Mehmet Öztiryaki, topraga ve çevreye büyük zararlar veren aniz yanginlarinin yasak olmasi nedeniyle aniz yakanlar hakkinda yasal islem yapilacagini, vatandaslarin bu konuda dikkatli olmalarini, aniz yakilmasi olayi gördüklerinde; 177 orman yangini, 156 Jandarma imdat, 155 Polis Imdat ve 110 Itfaiyeye ücretsiz olarak bildirebileceklerini belirtti.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284