Öztiryaki: Kirsal Kalkinma Projelerimiz Yerinde Incelendi

Ekonomisi büyük ölçüde tarim ve tarimsal sanayiye dayanan ilimizde Gida Tarim ve Hayvancilik Il Müdürlügü tarafindan Tarim ve Hayvanciligin gelistirilmesine yönelik Kirsal Kalkinma Projeleri hazirlanarak Gida Tarim ve Hayvancilik Bakanligina Kasim 2012’de sunulan projeler ilgi gördü.

Öztiryaki: Kirsal Kalkinma Projelerimiz Yerinde Incelendi
Bakanlik tarafindan yürütülen Kirsal Kalkinma Projeleri kapsamindaki “Göksu Havzasi ve Taseli Bölgesinde” bulunan projelerin uygulanacagi havza köyleri yerinde incelendi. Inceleme gezisine Vali Murat Koca, Milletvekili Mevlüt Akgün, Tarim Reformu Genel Müdür Vekili Dr. Gürsel Küsek ve Il Gida Tarim ve Hayvancilik Müdür Vekili Mehmet Öztiryaki katildilar.
Konu hakkinda bir açiklama yapan Il Gida Tarim ve Hayvancilik Müdür Vekili Mehmet Öztiryaki, “ Ilimizin tarimsal arazi varligi kisitli olan ve geçimini tarim ve hayvanciliktan temin eden dag köylerimizde tarimsal üretimde verim ve kalitenin yükseltilmesi ile bu köylerimizdeki çiftçilerimizin gelir seviyesinin ve hayat standardinin yükseltilmesi, alternatif gelir kaynaklarinin olusturulmasi, tarimsal pazarlama altyapisinin gelistirilmesi, dogal kaynaklarin sürdürülebilirliginin saglanmasi ve istihdaminin artirilmasi amaçlariyla çesitli Projeler hazirladik ve uygulamaya koyduk. Bakanligimizca yürütülen Kirsal Kalkinma Projeleri kapsaminda Göksu Havzasi ve Taseli Bölgesi köylerinde uygulanmak üzere hazirladigimiz bu projeler ile dogal kaynaklarin korunmasi ve sürdürülebilirliginin saglanacak ve dag köyleri ile ova köyleri arasindaki sosyo-ekonomik gelismislik düzeyi en az indirilecektir. Özellikle dag köylerinden geçimlerini saglamak için baska sehirlere göç eden genç çiftçi nüfusun istihdaminin saglanmasinda büyük öneme sahip projelerimiz çiftçilerimiz alternatif gelir kaynaklari sunmakta ve bunlar arasinda meyveciligin öne çiktigini görmekteyiz. Ilimizin tarimsal yapisi incelendiginde hedef alinan köylerde iklim ve toprak kosullarinin meyve yetistiriciligine çok uygun oldugu görülmektedir. Bunun disinda çok küçük ve parçali araziye sahip bölgelerimizde seracilik da bu projeler içerisinde yine alternatif bir gelir kaynagi olarak ele alinmaktadir. Bu tür projelerin Ilimiz tarimina çok önemli katkilar saglayacagina inaniyor ve projelerin artarak devam etmesi gerektigine inaniyorum. Çalismalarimiza verdikleri desteklerinden dolayi basta Sayin Valimiz Murat Koca’ya, Milletvekillerimiz Lütfi Elvan ve Mevlüt Akgün’e, Bakanligimiz Tarim reformu Genel Müdür Vekili Dr. Gürsel Küsek Beye tesekkür ediyorum” dedi.
Son olarak heyet arazi toplulastirma çalismalari biten Suduragi ve Kizik Köylerindeki araziler incelendi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284