Prof. Dr. Kemal Esengün: “ Taseli Bölgesinde Çiftçilerimize Yönelik Ilk Bilimsel Toplantiyi Gerçeklestirdik”

KMÜ Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Kemal Esengün “Taseli Bölgesinde Meyve Yetistiriciliginin Gelecegi ve Analizi” konulu paneli degerlendirdi.

Prof. Dr. Kemal Esengün: “ Taseli Bölgesinde Çiftçilerimize Yönelik Ilk Bilimsel Toplantiyi Gerçeklestirdik”
Geçtigimiz günlerde Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) ile Il Gida Tarim ve Hayvancilik Müdürlügü tarafindan Ermenek’te düzenlenen “Taseli Bölgesinde Meyve Yetistiriciliginin Gelecegi ve Analizi” konulu panelde üzümsü meyveler, kiraz ve ceviz yetistiriciligi masaya yatirilmisti.
Prof. Dr. Resul Gerçekçioglu’nun “Üzümsü Meyveler Yetistiriciligi ve Gelecegi”, Prof. Dr. Yakup Özkan’in “Ceviz Yetistiriciligi ve Gelecegi”, Dr. Hasan Cumhur Sarisu’nun “Kiraz Yetistiriciligi ve Gelecegi”, Üretici Hüseyin Akman’in “Taseli Bölgesi Meyveciliginin Pazarlamasi ve Ekonomik Analizi” konularindaki sunumlarini degerlendiren Prof. Dr. Kemal Esengün “ Bu bilimsel toplantimizda Taseli bölgemizdeki meyve yetistiriciligi hakkinda teknik bilgiler sunulmus ve bölge için çok önemli sonuçlar çikarilmistir.” dedi.
Esengün, panelin Ermenek ilçesinde çiftçilere yönelik gerçeklestirilen ilk bilimsel toplanti oldugunu belirterek, üreticilerin meyve yetistiriciligi ile ilgili karsilastiklari sorunlari panelistlerle tartisarak, sorularina cevaplar bulduklarini söyledi.
KMÜ Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Kemal Esengün bölgede ceviz yetistiriciliginde önder çiftçi konumunda olan çiftçilerin bahçelerine gidilerek yerinde incelemeler yapildigina dikkati çekti. Esengün, panel sonarsinda özellikle cevizde budama konusunun uygulamali olarak gösterildigini vurguladi.
Panelde tartisilan konular ve yapilan uygulamalar sonucunda üniversite-üretici isbirligi kapsaminda Taseli bölgesinin önemli bir ihtiyacinin karsilandiginin altini çizen Prof. Dr. Kemal Esengün “Üniversite olarak talep geldigi takdirde bu tarz bilimsel toplantilarin yayginlastirilmasini destekleyecegiz.” dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284