Sarıveliler’e Kiraz Eleme Ve Boylama Tesisi

Karaman'ın Sarıveliler İlçe Ziraat Odası Başkanlığı tarafından projelendirilen kiraz eleme ve boylama tesisi düzenlenen törenle açıldı.

Sarıveliler’e Kiraz Eleme Ve Boylama Tesisi
Turcalar Mahallesi’ndeki Sarıveliler Belediyesi'ne ait meyve alım merkezine kurulan tesisin açılışına, İlçe Kaymakamı Ali Öner, Belediye Başkanı Hayri Samur, İlçe Ziraat Odası Başkanı Bayram Ali Kaba, İl Genel Meclis Üyeleri, Belediye Meclis Üyeleri, siyasi parti temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.
Kiraz pazarında kirazın değeri tespit edilirken sahip olduğu renginin dışında iriliğinin de önem kazandığını ifade eden Belediye Başkanı Hayri Samur, “Genellikle 22-24, 24-26 ve 26 mm çap üzeri şeklinde sınıflandırılan kirazlar buna göre fiyatlandırılıyor. Ağaçtan tek tek elle toplanan kirazlar aynı gün pazara getirilmesi gerekiyor. İşçiler tarafından karışık olarak kasalanan kiraza biçilen fiyat çoğu zaman çiftçiyi mağdur ediyor. Bunu gidermek için bahçede işçiler tarafından boylama işlemi yapılıyor. Buda işçilik giderini artırıyor. Elle yapılan işlem zaten yorgun insanlar tarafından yapıldığından verimli de olmuyor. Bu sebepten dolayı ilçemize kazandırılan kiraz eleme ve boylama tesisini çok önemsiyoruz. Bu nedenle emeği geçenlere teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 16 Mayıs 2016, 18:44
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284