Sira Kâzimkarabekir’de

Arazi toplulastirma çalismalarinin hizla devam ettigi ilimizde çalismalar hakkinda bilgilendirme yapmak amaciyla Kâzimkarabekir ilçesinde Kâzimkarabekir-Kizilkuyu Arazi Toplulastirmasi ve Tarla içi Gelistirme Hizmetleri Projesinin Bilgilendirme Toplantisi yapildi.

Sira Kâzimkarabekir’de
Bilgilendirme toplantisina Il Gida, Tarim ve Hayvancilik Il Müdür Vekili Mehmet Öztiryaki, Kâzimkarabekir Ilçesi Il Gida, Tarim ve Hayvancilik Müdürü Ali Çakar, Ziraat Odasi Baskani Emir Aksay, Kâzimkarabekir Ilçesi Sulama Kooperatifi Baskani Ali Riza Alanli ile Gida Tarim ve Hayvancilik Bakanligi Tarim Reformu Genel Müdürlügünden Proje sorumlusu teknik elemanlar, yüklenici firma yetkilisi ve Kâzimkarabekir çiftçileri katildilar.
Bilgilendirme toplantisinda bir açiklama yapan Il Gida, Tarim ve Hayvancilik Müdür Vekili Mehmet Öztiryaki, “Ilimizde arazi toplulastirma çalismalari hizla devam etmektedir. 2012 yilinda ihalesi ve yer teslimleri yapilan Kâzimkarabekir Ilçesi ve Kizilkuyu Köyleri ile birlikte toplam 9 Köyümüzde toprak numuneleri alinarak arazi derecelendirme çalismalari bloklarin olusturulmus ve tarla içi yollari belirleme çalismalari devam etmektedir. 9 köyümüzde 2012 yili içinde çiftçi mülakatlari alinarak tarla içi yollarla birlikte yeni parsellerin olusturulmasina baslanacaktir. Kâzimkarabekir Ilçesi ve Kizilkuyu Köyümüz ile birlikte Mecidiye, Karalgazi köyleri ve Merkez Ilçe Mesudiye, Kasoba, Süleymanhaci, Yazili ve Boyalitepe köylerinin yeni olusturulacak parselleri askiya çikartilarak çalismalar tamamlanacaktir. Ayrica 2012 yilinda Ayranci Merkez Ilçe ve 9 Köyünün de 2013 yilinda ihalesinin yapilarak toplulastirma çalismalarina baslanacaktir.
Kâzimkarabekir Ilçesinde arazi toplulastirma çalismalari 13.965 hektar alanda 7280 adet tarim arazisi parseli üzerinde çalisilacak, 395 km tarla içi yolu yapilacaktir. Isin baslama tarihi 15.01.2013, bitim tarihi de sözlesme geregi 13.02.2015 olarak belirlenmistir. Ilimiz Türkiye genelinde 3083 sayili Sulama Alanlarinda Arazi Düzenlenmesine Dair Tarim Reformu Kanunu Uygulamalari çerçevesinde; birinci sirada toplulastirmasini tamamlayan iller arasinda yer alacaktir. Ilimizin toplulastirma çalismalarinda en ön sirada yer almasini saglayan ve toplulastirma programina alinmasinda yogun çaba sarf eden Milletvekillerimiz Plan ve Bütçe Komisyonu Baskani Lütfi Elvan ve Mevlüt Akgün'e tesekkür ediyorum” dedi.
Bilgilendirme Toplantisinda Gida Tarim ve Hayvancilik Bakanligi Tarim Reformu Genel Müdürlügünden Proje sorumlusu teknik elemanlarca Arazi Düzenlemesi ve Toplulastirma çalismalari ile ilgili çiftçilere sunumlarini yaparak bilgiler vermislerdir. Yüklenici firma yetkilisi de Kâzimkarabekir Ilçesinde yapilacak çalismalarla ilgili çiftçilerimizi bilgilendirmistir. Bilgilendirme toplantisinin son bölümünde ise çiftçiler Arazi Toplulastirmasi ile ilgili sorularini dile getirmisler, Bakanlik yetkililerinden bilgi aldi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284