Sogutulmus Süte Farkli Destekleme Primi Ödenecek

Gida Tarim ve Hayvancilik Bakanligi tarafindan inek sütü için sogutulmus süte farkli destekleme primi ödemesi yapilacagi açiklandi.

Sogutulmus Süte Farkli Destekleme Primi Ödenecek
Il Gida, Tarim ve Hayvancilik Müdür Vekili Ismail Uluad konu hakkinda yaptigi açiklamada, “Üreticilerimizin ürettigi çig sütün sogutularak depolanmasi ve bu sekilde nakledilmesinin süt hijyeni açisindan büyük önem tasimaktadir. Bu kapsamda Gida, Tarim ve Hayvancilik Bakanligimizca sogutulmus inek sütü için farkli destekleme prim ödemesi yapilacagindan Bakanlik Il/Ilçe Müdürlüklerimizce, yerinde tespiti yapilan çalisir durumdaki süt sogutma tanki tespit formuna göre doldurularak süt kayit sistemine ilçe sistem sorumlularinca girilecektir. Formlar Il ve Ilçe Müdürlüklerinde muhafaza edilecektir. Süt kayit sistemine verilerin girilmesinden sonra sistem her tank için süt sogutma tanki kod numarasi verecek ve destekleme çalismalarinda kod numarasi esas alinacaktir. Sisteme girisi yapilan süt sogutma tanklarinin çalistirilip çalistirilmadigi tespit edilen süt sogutma tanklari sistem üzerinden aylik olarak isaretlenecektir. Süt sogutma tanklarinin tespiti ve Süt Kayit Sistemine girilmesi islemleri 25.06.2012 tarihine kadar tamamlanacaktir. 2012 yili için mevcut süt tesvik kod numaralari kullanilacak ancak 17.12.2011 tarih ve 28145 Sayili Resmi Gazete’ de yayimlanan, gida isletmelerinin kayit ve onay islemlerine dair yönetmelik kapsaminda isletme onay numarasi alan isletmelerin süt tesvik kod numaralari yerine isletme onay numaralari sisteme girilecektir. Gida siciline kayitli, üretim ve çalisma iznine sahip ancak süt tesvik kod numarasina sahip olmayan isletmelere basvuruda bulunduklari takdirde isletme onay belgesini alacaklari tarihe kadar kullanilmak üzere Süt Tesvik Kod Numarasi verilecektir.      
Bunda dolayi Merkez Ilçe ve Ilçelerdeki Süt Sogutma Tanklari bulunan ve soguk süt veren müstahsillerimize ait isletmelerin adres ve iletisim bilgilerinin Il/Ilçe Müdürlügümüze ivedilikle bildirilmesi gerekmektedir” dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284