Su Topraga Damlasin Gelecegimiz Kaybolmasin Projesi’nde Çiftçi Egitimleri Basladi

Gida Tarim ve Hayvancilik Il Müdürlügü’nce hazirlanan ve `Konya Ovasi Projesi (KOP) Tarimsal Egitim ve Yayim Projesi` (KOP-TEYAP) kapsaminda `Tarimsal Egitim ve Yayim Mali Destek Programi`ndan hibe almaya hak kazanan; `Su Topraga Damlasin Gelecegimiz Kaybolmasin` projesi egitim çalismalari sürüyor.

Su Topraga Damlasin Gelecegimiz Kaybolmasin Projesi’nde Çiftçi Egitimleri Basladi

Ilimiz çiftçilerinin tarimsal sulama ve toprak muhafazasi konularinda bilgi ve becerilerini artirmayi hedefleyen proje kapsaminda köylerde süren egitim çalismalarini yerinde incelemek üzere Gida Tarim ve Hayvancilik Il Müdürü Ahmet Hasim Keskin, Mesudiye Köyüne bir ziyaret gerçeklestirdi.
Koordinasyon ve Tarimsal Veriler Sube Müdürü Ibrahim Erkol’un eslik ettigi ziyarette çiftçilerle sohbet eden Il Müdürü Keskin, topragin korunmasi gereken çok degerli bir hazine olduguna deginerek suyun da israf edilmemesi gereken bir kaynak oldugunu söyledi.
Keskin, “Proje ile ilimizde sulu tarimin yogun yapildigi merkez ilçeye bagli 20 köyümüzde yaklasik 400 çiftçimizin sulama, sulama programi hazirlama ve toprak muhafaza yöntemleri konusunda bilgi ve becerilerinin artirilmasi hedeflenmektedir. Proje ile ilimizde ilk defa Sulama Kooperatifleri araciligiyla çiftçilerimize danismanlik hizmeti verilmesi de planlanmaktadir. Her geçen gün daha degerli bir dogal kaynak haline gelen suyumuzun her damlasinin daha dikkatli ve verimli kullanilmasi büyük önem tasimaktadir. Proje ile demonstrasyonlar kurularak, kurulan bu demonstrasyonlarin tarla günü düzenlenecektir. Ayrica proje kapsaminda çiftçi inceleme gezisi düzenlenecektir” dedi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284