“Su Topraga Damlasin Gelecegimiz Kaybolmasin Projesi”Nde Teknik Elemanlarin Egitimi Yapildi

Konya Ovasi Projesi(KOP) Kalkinma Idaresi Baskanligi tarafindan yürütülen Tarimsal Egitim Yayim Projesi, KOP TEYAP Mali Destek Programi kapsaminda Gida Tarim ve Hayvancilik Il Müdürlügü’nce yürütülen “Su Topraga Damlasin Gelecegimiz Kaybolmasin Projesi” çalismalari basladi.

“Su Topraga Damlasin Gelecegimiz Kaybolmasin Projesi”Nde Teknik Elemanlarin Egitimi Yapildi

Proje çalismalari kapsaminda sulama ve toprak muhafaza konularinda Il Müdürlügü teknik elemanlarina yönelik üç gün süren egitim toplantilari yapildi. Konya Toprak, Gübre ve Su Kaynaklari Merkez Arastirma Enstitüsü Müdürlügü teknik elemanlari tarafindan, verilen egitimlerde; sulama, su yönetimi, toprak ve su muhafaza, bitki besleme ve gübreleme konularinda 25-27 Ocak 2016 tarihlerinde üç gün egitim verildi. Egitimlerde ilgili enstitüde görevli Dr. Hesna Özcan, Ziraat Yüksek Mühendisleri Hicrettin Cebel, Gonca Karaca Bilgen, Füsun Sarisamur, Tugba Yeter tarafindan toprak-bitki-su iliskileri, sulama, sulama açisindan toprak suyunun tanimlari, sulama yöntemleri, toprak nem içeriginin belirlenmesi, ülkemizde mevcut su kaynaklarinin durumu, tarimda su tasarrufu açisindan alinmasi gerekli önlemler, bitki besleme ve gübreleme, Türkiye de mevcut erozyon durumu ve çözüm önerileri, bitkisel, kültürel ve fiziksel toprak koruma önlemleri, toprak ve su muhafaza konularinda yapilmis arastirma sonuçlari, erozyon olusumu-çesitleri ve su hasadi konularinda bilgiler verildi.
Su Topraga Damlasin Gelecegimiz Kaybolmasin Projesi çalismalari kapsaminda 35 teknik elemanin egitimleri tamamlanmis olup, bu çalisma ile ilimizde bulunan sulama kooperatiflerine egitim alinan konularda danismanlik hizmeti sunulacak, kooperatiflere ve çiftçilere egitimi alinan konularda egitimler verilecek, demonstrasyonlar kurularak, kurulan bu demonstrasyonlarin tarla günü düzenlenecek. Ayrica proje kapsaminda çiftçi inceleme gezisi düzenlenecek.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284