Süleymanhaci Köyünde Karpuz Demonstrasyonu

Tarla sebzeciligi ile meshur ilimize bagli Süleymanhaci köyünde turfanda karpuz elde edilmesi amaciyla 4 bin karpuz fidesi dikildi.

Süleymanhaci Köyünde Karpuz Demonstrasyonu
Il Gida Tarim ve Hayvancilik Müdür Vekili Mehmet Öztiryaki konu hakkinda yaptigi açiklamasinda, “Ekonomisi büyük ölçüde tarim ve tarimsal sanayiye dayanan Ilimizde, Il Müdürlügümüzce Tarim ve Hayvanciligimizin gelistirilmesi için birçok proje ve çalisma yürütmekteyiz. Bu çalismalarimiz kapsaminda Süleymanhaci köyümüzde erkencilik saglamak amaciyla karpuz demonstrasyonu kurduk. Süleymanhaci Köyü Tarim Merkezi TARGEL personelimiz Ziraat Mühendisi Derya Kandak’in yogun ve özverili çalismalari ile gerçeklestirdigimiz demonstrasyonumuzda karpuz yetistiriciliginde üreticilerimizin gelirinin yükseltilmesi hedeflenmistir. Bu kapsamda 4 bin adet karpuz tohumu, 05 Nisan 2013 itibariyle serada yetistirilmeye baslanmis ve 09 Mayis 2013 günü ise yetistirilen karpuz fidelerinin tarlaya dikimi gerçeklestirilmistir. Bu çalismamizda Karaman sartlarinda yetistiriciligi yapilan diger karpuz çesitlerinden 15-20 gün önce hasat yapilarak ürünün pazara sunulmasi planlanmistir.
Bu projeler ve çalismalar ile köylerimizdeki göçün önüne geçilmesi, sosyal yasamin gelistirilmesi ve bu köylerimizde yasayan çiftçilerimizin gelir kaynaklarinin çesitlendirilmesi ve arttirilmasi saglanarak istihdam olusturulacak ve refah seviyesi yükseltilecektir” dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284