Süleymanhaci’da Toprak Dagitimiyla Ilgili Bilgilendirme Toplantisi Yapildi

Ilimize bagli Süleymanhaci Köyünde “3083 sayili Sayili Sulama Alanlarinda Arazi Düzenlenmesine Dair Tarim Reformu Kanunu” kapsaminda Az Toprakli ve Topraksiz Çiftçilere Toprak Dagitimi Projesi kapsaminda dagitilacak Hazine arazileri ile ilgili toplanti yapildi.

Süleymanhaci’da Toprak Dagitimiyla Ilgili Bilgilendirme Toplantisi Yapildi

Toplantiya Gida Tarim ve Hayvancilik Il Müdürlügü Arazi Edindirme Sube Müdürü Yilmaz Büyükates, Sube Müdürlügü Teknik Personelleri, Süleymanhaci Köyü Muhtari Ali Mor ve çok sayida çiftçi katildi.
Toprak dagitimiyla ilgili olarak Arazi Edindirme Sube Müdürü Yilmaz Büyükates, 3083 Sayili Kanuna atifta bulunarak “Dagitim Projeleri, 3083 Sayili Sulama Alanlarinda Arazi Düzenlenmesine Dair Tarim Reformu Kanunu’nun 3. Maddesi geregince Bakanligin teklifi ve Bakanlar Kurulu Karari ile Uygulama Alani ilan edilen yerlerde, 3083 sayili Kanunu’nun “Amaç” baslikli 1. maddesinin b bendi ve “Arazi Dagitimi” baslikli 8. maddesi geregince hazirlanan proje ile arazi dagitimi yapilacagini ve arazi dagitim projesinden faydalanacak kisilerin tespiti konusunda yine ayni kanunun 8. maddesinin son paragrafinda yer aldigi sekilde Tarim topraginin dagitimindan faydalanacaklar ile bunlarda aranacak sartlar ve dagitimda göz önünde bulundurulacak sira ve öncelikler, yönetmelikle tespit edilir.” seklinde yapilacagini toplantida dile getirdi.
Arazi dagitim ilani yapilan yerde bulunan kisilerin, Sulama Alanlarinda Arazi Düzenlenmesine Dair Tarim Reformu Kanunu Uygulama Yönetmeligi’nin 34. ve 36. maddeleri geregince toprak talep beyannamesi ile birlikte belirtilen belgeleri tamamlayan ve gerekli sartlari tasiyan kisiler hak sahibi olarak belirlenmektedir. Kesin hak sahibi olarak belirlenen kisilerin “Kesin Hak Sahibi Listesi”ndeki siralamasi yönetmeligin 37. maddesinde belirtilen kriterlere göre puanlama yapilarak belirlenmektedir. Proje alanindaki hazine arazisi, belirlenen kesin hak sahibi listesindeki 1. kisiden baslayarak norm miktarinca dagitilacak.
Arazi Edindirme Sube Müdürü Yilmaz Büyükates, Süleymanhaci Köyünde Az toprakli ve topraksiz çiftçilere toprak dagitimi çalismalarina en kisa zamanda baslanacagini, dagitimi yapilacak 13.000 dekar tarim arazisinin bedelinin çiftçilere 4 yil ödemesiz faizsiz ve 10 yil boyunca taksitle ödenecek.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284