Sürü Yönetimi Elemani Kurslari Devam Ediyor

Gida Tarim ve Hayvancilik Bakanligimiz, Türkiye Ziraat Odalari Birligi, ISKUR ve Türkiye Damizlik Koyun Keçi Yetistiricileri Merkez Birliginin isbirligi ile yürütülen `Sürü Yönetimi Elemani Benim` projesi kapsaminda küçükbas hayvanlarin sevk ve idaresine yönelik olarak küçükbas hayvanciligin yaygin olarak yapildigi Ilimiz merkez ilçe köylerinden Basharman, Gülkaya, Akpinar, Çukurbag, Göcer köyleri ve Ayranci ve Kâzimkarabekir ilçelerinde açilan kurslara 174 kisi devam ediyor. Ayrica Kâzimkarabekir ilçesinde açilacak olan kursa 25 kisinin katilmasi planlaniyor. Kurs sonunda 199 kursiyere sürü yöneticisi belgesi verilecek.

 Sürü Yönetimi Elemani Kurslari Devam Ediyor

2014 yili Ocak-Mart aylarinda düzenlenmis olan kurslarda 271 kisiye belge verilmis olup, 133 kisi ISKUR’dan kurs süresince ödenek aldi. Bu kursiyerlerimizle birlikte yilsonunda toplam 470 kisiye Sürü Yönetimi Elemani belgesi verilmis olacak.

Il Gida Tarim ve Hayvancilik Müdürlügünden konu hakkinda yapilan açiklamada, “Ilimizin önemli gelir kaynaklarindan biri olan hayvancigimizin gelistirilmesi için Il Müdürlügümüzce çesitli çalismalar yürütülmektedir. Bu çalismalar kapsaminda özellikle küçükbas hayvancilikta bir sorun olarak karsimiza çikan sürü yöneticisi(çoban) problemine çözüm bulmak amaciyla küçükbas hayvanciligin yaygin olarak yapildigi Ilimiz merkeze bagli 5 köy ile Ayranci ve Kâzimkarabekir ilçelerimizde toplamda 174 kisinin katilimiyla sürü yönetimi elemani kurslari açilmistir. Sürü yönetim elemani kursu 3 hafta(15 is günü) boyunca toplamda 120 saat sürecektir. Il Müdürlügümüz Veteriner Hekimleri ve Zooteknistlerinin görev aldiklari egitimlerde kursiyerlerimize; merada hayvan bakimi, sürü yönetiminde sorunlar ve çözümleri, sürü yöneticiliginde güvenlik, küçükbas hayvanlarda kayit, küçükbas hayvanlarin beslenmesi ve beslenme hastaliklari, islah, barinak ortami ve zapturapt konulari anlatilacaktir. Kurs kapsaminda kursiyerlere, Çalisma ve Is Kurumu Il Müdürlügü tarafindan kurs müddetince günlük 20 TL ödeme yapilacaktir. Sürü yöneticisi belgesi alan kursiyerlerimiz hem bakanligimiz hem de diger kurum ve kuruluslarin projelerinden öncelikli olarak istifade edecektir. Bakanligimizca hayvancilik desteklemeleri kapsaminda 500 bas ve üstü anaç koyun/keçi varligina sahip isletmelerde isletme sahibinin Sürü Yöneticiligi belgesine sahip olmasi veya bu belgeye sahip kisiyi yaninda çalistirip 5 ay kesintisiz sigortasini yatirmasi durumunda 2014 yili için 5.000 TL destekleme ödemesi yapilacaktir” denildi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284