Süt Sagim Sistemleri Yüzde 70 Oraninda Destekleniyor

Gida Tarim ve Hayvancilik Bakanliginin ilgili kurulusu olan Tarim ve Kirsal Kalkinmayi Destekleme Kurumu(TKDK) 18 Aralik 2015 tarihinde Birinci Basvuru ilanina çikmasinin ardindan ilimizde destekleme kapsamina alinan Tarimsal Isletmelerin Fiziki Varliklarina Yönelik Yatirimlar alaninda 1 milyon Euro’ya kadar olan basvurulara yüzde 70 oraninda hibe verilecek.

Süt Sagim Sistemleri Yüzde 70 Oraninda Destekleniyor

Bu kapsamda; süt isletmelerinde kullanilacak olan süt sagim robotu, yemleme robotu ve süt sagim sistemlerinin tanitiminin yapildigi bilgilendirme toplantisi Gida Tarim ve Hayvancilik Il Müdürlügü’nde yapildi. Toplantiya Gida Tarim ve Hayvancilik Il Müdür Yardimcisi Abdullah Kaya, Karaman Süt Üreticileri Birligi Baskani Süleyman Selim Akkus, Sube Müdürleri, Karaman Damizlik Sigir Yetistiricileri Birligi ve Karaman Koyun Keçi Yetistiricileri Birligi temsilcileri, Il Müdürlügü personeli ve yetistiriciler katildi.
Toplantinin açilis konusmasini yapan Il Müdür Yardimcisi Abdullah Kaya, ülkemiz ve ilimiz hayvanciliginin gelistirilmesi ve dünya ülkeleri ile rekabet edebilir düzeye gelmesi için sektördeki gelismeleri yakindan takip etmesi gerektigine deginerek, özellikle hayvancilik isletmelerinin alt yapilarinin iyilestirilmesi ve hayvan refahinin saglanmasi ile et ve süt veriminin artacagini söyledi.
Toplantida katilimcilara Tarimsal Isletmelerin Fiziki Varliklarina Yönelik Yatirimlar ile süt sagim robotu, yemleme robotu ve süt sagim sistemleri hakkinda bilgiler veren firma yetkilisi Ziraat Mühendisi Murat Çamurcu, bu yatirimlarin IPARD kapsaminda yüzde 70 oraninda desteklendigini belirtti. Toplanti katilimcilardan gelen sorularin cevaplanmasiyla sona erdi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284