Tarım Bakanlığından, Elma Bahçelerine Mavi Bayrak

Karaman’da elma bahçelerinde uygulanan "İyi Tarım Uygulamalarının yaygınlaştırılması Entegre ve Kontrollü Ürün Yönetimi (EKÜY) Projesi çalışmaları kapsamında 2017 yılı hedeflerinin ve 2016 yılı faaliyetlerinin değerlendirildiği bir bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Tarım Bakanlığından, Elma Bahçelerine Mavi Bayrak

Katılımcılara, Mühendis Çiğdem Avcı ve Tekniker İsmail Önal tarafından "Entegre ve Kontrollü Ürün Yönetimi  (EKÜY) Projesi" hakkında, proje koordinatörü Mühendis Ömer Koka tarafından ise "İyi Tarım Uygulamalarının Yaygınlaştırılması ve Kontrolü Projesi" hakkında bilgiler verildi.

Proje çalışmaları kapsamında Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü toplantı salonundaki toplantıda projeye dâhil olan üreticilerin elma bahçelerine asılmak üzere Bakanlık tarafından belirlenen Mavi Bayrak’lar dağıtıldı.

İlimizde 2017 yılında bu projeye dâhil edilen 48 üretici ile 122 parselde, 3.285 dekar alanda proje uygulanarak 7 bin 765 ton ürüne 54 bin 000 adet proje logosu ve ''Entegre Mücadele ve Kontrollü Ürün Yönetimi'' Sertifikası hazırlanarak üreticilere dağıtıldı. Proje kapsamında 20 Eylül 2017 tarihinde söz konusu ürünlerden numune alınarak ve laboratuvarda pestisit analizi yapılmış ve analiz neticesinde pestisit kalıntısı içermeyen veya kabul edilebilir sınırlar içerinde kalıntı ihtiva eden ürünlere "Entegre ve Kontrollü Ürün Belgesi" ve bu belgeyle birlikte proje logosu verilmiştir. Entegre ve Kontrollü ürün belgesi ürünün satışında alıcıya veya tedarikçilere teslim edilecek ve market reyonlarına yerleştirilecek.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284