Tarimsal Üretimde Mekanizasyon Farki

Tarimsal üretimde ülkemizde önemli bir yere sahip olan Karaman’da tarimsal yenilikler ve teknolojiler çiftçilerimiz tarafindan hizli bir sekilde kabul görmekte ve uygulama alani bulunurken bu anlamda ilimizde tarimsal bilgi ve teknolojileri kullanan modern ve örnek isletmeler bulunuyor. Bu isletmelerden birisi olan UMDE Tarima ait bahçeye bir ziyaret gerçeklestiren Il Müdürü Ahmet Hasim Keskin incelemelerde bulundu.

Tarimsal Üretimde Mekanizasyon Farki

Il Müdürü Keskin’e Bitkisel Üretim ve Bitki Saligi Sube Müdürü Ugur Erkan ile Gida ve Yem Sube Müdürü Fatih Ayaz eslik ettiler.
Bahçede devam etmekte olan budama çalismalari hakkinda bilgiler veren UMDE Tarim bahçe sorumlusu Ziraat Mühendisi Ufuk Gürcan, budamanin zahmetli ve zaman alici bir is oldugunu belirterek, su anda kullanilmakta olan budama makinesi ile bu islemin hem daha hizli hem de daha az zahmetli bir sekilde yaptiklarini söyledi.
Il Müdürü Keskin ise: “Karli bir tarimsal üretim için girdi maliyetlerinin azaltilmasi gerekmektedir. Bu girdiler: tohum, gübre, toprak isleme, sulama, zirai mücadele ve diger bakim isleri olarak özetlenebilir. Bu islemlerin tamaminda is gücü kullanilmakta ve bu da önemli bir maliyet teskil etmektedir. Bu baglamda tarimsal olarak gelismis olarak tanimladigimiz ülkeler yogun bir sekilde mekanizasyona yönelmislerdir. Ilimiz için örnek bahçelerden biri olarak gördügümüz UMDE Tarimin budamada uyguladigi tarimsal mekanizasyon ve diger teknolojik uygulamalar Karaman bahçeciligine önemli katkilar saglamaktadir. Ilimizin tarimsal üretiminin artirilmasinda böyle uygulamalarin yayginlasmasini temenni ediyorum” dedi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284