TARSİM 2021 Uygulamaları Toplantısı Yapıldı

Karaman Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ve Karaman Ziraat Odası işbirliği ile Tarsim Konya Bölge Müdürlüğü tarafından Tarım Sigortaları (TARSİM) 2021 Yılı Uygulamaları toplantısı yapıldı. 

TARSİM 2021 Uygulamaları Toplantısı Yapıldı

Tarım ve Orman İl Müdürlüğü toplantı salonunda yapılan bilgilendirmenin açılış konuşmasında İl Tarım ve Orman Müdürü Yusuf Şahinbaş şu sözlere yer verdi;”Devlet destekli tarım sigortalarını tüm çiftçilerimiz yapmalı. Tarım Sigortalarında teminat kapsamı sürekli artıyor, her yıl yeni teminatların devreye sokularak çiftçilerden gelen taleplerin büyük oranda karşılıyoruz, 2021 yılında uygulanacak yeniliklerden çiftçilerimizin mutlaka faydalanması istiyoruz” ifadelerine yer verdi. 
TARSİM Bölge Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen sunumda ise, Devlet destekli tarım sigortalarının üretimde devamlılığı sağlamak için doğal afetlerin tarım arazileri ve hayvancılıkta sebep olduğu zararların belli bir kısmını karşıladığını, çiftçilerden gelen talepler üzerine 2017 yılında başlayan İlçe Bazlı Kuraklık Verim Sigortasının kapsamının 2021 yılında Köy Bazlı Kuraklık Verim Sigortasına dönüştüğünü, Sigorta kapsamının dolu paketi dışında kuraklık, don, sıcak rüzgar, sıcak hava dalgası, aşırı nem ve aşırı yağış risklerine karşı da güvence altına alındığına yer verildi. 
TARSİM bilgilendirme toplantısı ilimiz çiftçi örgütü yöneticileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, sigorta acenteleri, eksperler ve çiftçilerin katılımıyla gerçekleşti. 


 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284