Taseli Bölgesindeki Tarimsal Sorunlar Için Çözüm Çalismalari Yapildi

Gida Tarim ve Hayvancilik Il Müdürü Ahmet Hasim Keskin Ermenek, Basyayla ve Sariveliler ilçelerinde incelemelerde bulundu. Keskin’e Il Müdür Yardimcisi Baran Yavuz Yürekli ve Koordinasyon ve Tarimsal Veriler Sube Müdürü Ibrahim Erkol eslik ettiler.

Taseli Bölgesindeki Tarimsal Sorunlar Için Çözüm Çalismalari Yapildi

Ziyarette Ermenek Elmayurdu Köyü, Basyayla Üzümlü ve Büyükkarapinar köyleri ile Sariveliler ve Basyayla Ilçe merkezinde bulunan çiftçilerle bir araya gelen Il Müdürü Keskin, Il ve Ilçe Müdürlüklerinin üreticilerin her türlü tarimsal sorunlarinin çözülmesi noktasinda özveri ile çalistiklarini belirterek, çiftçilerle karsilikli görüs alisverisinde bulundu. Keskin ayrica bölgede bulunan meyve bahçelerinde ve Ermenek Ilçesi Elmayurdu, Tepebasi ve Boyalik Köyleri Tarimsal Kalkinma Kooperatifine ait soguk hava deposunda incelemelerde bulundu.
Il Müdürü Keskin’in bölge çiftçileri ile yaptigi görüsmelerde; üreticiler, yasadiklari yaban domuzu zararini dile getirdiler. Keskin ise Taseli bölgesinde son yillarda popülâsyonu artis gösteren yaban domuzlarinin ekili tarim arazileri ve meyve bahçelerinde zarar yaptigini belirterek, bu sorunun önümüzdeki yillarda ekonomik anlamda tarim alanlarinda daha da etkili olmasindan endise duydugunu ifade etti. Bu sorunun çözümü noktasinda Il ve Ilçe Müdürlügü olarak Çevre ve Orman Bakanligi ile görüsmeler yapildigini söyleyen Keskin, bozulan dogal dengenin tarimsal açidan zararli olarak görülen tarla faresi, gelengi ve yaban domuzu gibi bazi hayvanlarin popülâsyonunda artislar görüldügünü, bunlarla mücadele edilmesi noktasinda çesitli zirai önlemler ile birlikte yaban domuzu sürek avlari düzenlediklerini belirtti. Ancak kalici çözüm için bu hayvanlarin dogal düsmanlarinin avlanmasinin önüne geçilmesinin önemli oldugunu söyledi.
Sariveliler Kaymakami Ali Öner’i de makaminda ziyaret eden Il Müdürü Ahmet Hasim Keskin, arazi varligi küçük ve parçali olan Taseli bölgesinde çiftçilerimizin gelirlerinin artirilmasi için alternatif üretimin, tibbi ve aromatik bitki ve sebze yetistiriciliginin gelistirilmesinin önem tasidigini ifade ederek, Il Müdürlügü olarak bu kapsamda çesitli proje ve çalismalar yaptiklarini söyledi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284