Toprak Bayrami Süleymanhaci Köyü’nde Kutlandi

11-17 Haziran tarihlerinde kutlanan Toprak Haftasi ve Toprak Bayrami nedeniyle ilimize bagli Süleymanhaci Köyünde bir etkinlik düzenlendi.

Toprak Bayrami Süleymanhaci Köyü’nde Kutlandi
Etkinlige Il Gida Tarim ve Hayvancilik Müdür Yardimcisi Vekili Refik Kiraz, Il Müdürlügü personeli, Süleymanhaci Köyü Muhtari, Süleyman Haci Ilkokulu ögretmenleri ve ögrencileri katildi.
Programa Il Gida Tarim ve Hayvancilik Müdür Yardimcisi Vekili Refik Kiraz konusmasinda, “Ünlü halk ozanimiz Âsik Veysel’de toprak en güzel anlatimini bulmustur. Ne diyordu Âsik Veysel: “Benim sadik yârim kara topraktir.”. Toprak bir baska gönül adami olan Mevlana’nin dilinde tevazunun nisanesi oluyor. “tevazuda toprak gibi ol” diyen Mevlana; iyi, kötü, hirli, hirsiz demeden her çesit insanin ayaklarinin altina serilen topragi alçakgönüllülükte bizlere örnek olarak gösteriyor. Gönül adamlarimizin kalbinde cömertligin, temizligin, alçakgönüllülügün ifadesi olan toprak bizlerinde geçmisten aldigi en güzel mirastir ve gelecek nesillere de aktaracagimiz en degerli varliklarimizdandir. Bugüne kadar hep sadik olan dosta bundan sonra bizlerde hep sadik olalim dilegiyle Toprak Bayramimizi kutluyorum” dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284