Toprak Dağıtım Çalışmaları Başladı

Tarım ve Orman Bakanlığı’nca atıl durumdaki hazine arazilerinin tarıma kazandırılması amacıyla üreticiye verilen toprak dağıtım çalışmaları merkeze bağlı Hamidiye köyünde başladı.

Toprak Dağıtım Çalışmaları Başladı

İl Tarım ve Orman Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre; İlimiz merkeze bağlı Hamidiye köylünde Hazine arazisi dağıtımı yapılacaktır. Bu kapsamda az topraklı ve topraksız çiftçilere toprak dağıtımı projesiyle ilgili olarak çalışmalar başlatılmıştır.

Dağıtım Projeleri, 3083 Sayılı Sulama Alanlarında Arazi Düzenlenmesine Dair Tarım Reformu Kanunu’nun 3. Maddesi gereğince Bakanlığın teklifi ve Bakanlar Kurulu Kararı ile Uygulama Alanı ilan edilen yerlerde, 3083 sayılı Kanunu’nun “Amaç “ başlıklı 1. maddesinin b bendi ve “Arazi Dağıtımı” başlıklı 8. maddesi gereğince hazırlanan proje ile arazi dağıtımı yapılacağını ve arazi dağıtım projesinden faydalanacak kişilerin tespiti konusunda yine aynı kanunun 8. maddesinin son paragrafında yer aldığı şekilde “Tarım toprağının dağıtımından faydalanacaklar ile bunlarda aranacak şartlar ve dağıtımda göz önünde bulundurulacak sıra ve öncelikler, yönetmelikle tespit edilmektedir.

Kanun amaçları doğrultusunda; Topraksız veya az topraklı çiftçilerin, yeter gelirli tarımsal aile işletmeleri kurabilecek şekilde hazine arazilerinin dağıtılmasıyla çiftçilerimizin;

Topraklandırılması,

Toprağın verimli şekilde işletilmesi,

Tarım arazisinin parçalanmasının önlenmesi,

Parsel ölçeğinin büyütülmesi,

Tarımsal üretimin artırılması,

İstihdam imkânlarının geliştirilmesi,

Desteklenmelerini ve eğitilmeleri hedeflenmektedir.

Dağıtımı yapılan toprakların bedelleri 4 yıl ödemesiz, faizsiz ve 10 yıl boyunca eşit taksitle ödenecektir." ifadeleri kullanıldı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284