Türkiye’nin En Kaliteli Ekmegi Karaman’da Üretildi

Türkiye’nin en kaliteli ekmegi Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesi, Il Gida Tarim ve Hayvancilik Müdürlügümüz ve Karaman Firincilar-Pastacilar-Lokantacilar ve Gida Maddesi Üreten Isyerleri Odasi isbirligi ile üretildi.

Türkiye’nin En Kaliteli Ekmegi Karaman’da Üretildi

Vali Murat Koca’nin yakindan takip ettigi ve Gida Tarim ve Hayvancilik Il Müdürlügü’nün üzerinde kararlilikla durdugu “Ilimizde Mevut Ekmek Kalitesinin Artirilmasi Projesi” kapsaminda yürütülen çalismalarin devami olarak Il Müdür yardimcisi Baran Yavuz Yürekli, Karaman Firincilar-Pastacilar-Lokantacilar ve Gida Maddesi Üreten Isyerleri Odasi Baskani Alaadin Divleli, Il Müdürlügü Gida ve Yem Sube Müdürü Fatih Ayaz, Karamanoglu Mehmet Bey Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Gida Mühendisligi Gida Teknolojisi Ana Bilim Dali Bölüm Baskani Yrd. Doç. Dr. Yalçin Çoskuner, Yrd. Doç. Dr. Mehmet Koyuncu, Ars. Gör. Nazli Sahin ve ekmek fabrikasi islemcilerinin katilimi ile birlikte hamurun yogrulmasindan baslayarak ekmegin pisirilmesi süreçlerine kadar bütün safhalari da içine alacak sekilde uygulamali bir egitim çerçevesinde Türkiye’nin en kaliteli ekmeginin üretimi gerçeklestirildi.
Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteren Tünelsan Ekmek Fabrikasinda gerçeklestirilen egitimde Karamanoglu Mehmet Bey Üniversitesi Gida Mühendisligi Bölümü hocalarinin katilimi ile ekmek üretimi tüm safhalariyla gerçeklestirildi. Ekmek üretiminin tüm asamalari incelenmis, tespit edilen eksiklikler ve hatalarin nasil giderilmesi gerektigi konulari firincilarimiza uygulamali olarak gösterildi. Toplamda 5 saat süren egitim çalismasi sonucunda kaliteli ekmek üretiminde en kritik noktalarin neler oldugu ve nelere daha çok dikkat edilmesi gerektigi konularinda detayli bir bilgi alisverisi yapilmis ve firincilarin, personelin ve hocalarin katkilariyla kaliteli ekmek üretimi gerçeklestirildi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284