TÜRKVET Artık Akıllı Telefonlarda

Uzun zamandır tüm yetiştiricilerimizin beklediği Türkvet Mobil Uygulaması hayata geçirildi.

TÜRKVET Artık Akıllı Telefonlarda

Karaman İl Tarım ve Orman Müdürlüğünden yapılan açıklamada, “Uzun zamandır beklenen TÜRKVET MOBİL uygulamamız tamamlanmıştır. Uygulama içerisinde sisteme giriş yapmadan tüm kullanıcılar;
- Büyükbaş ve küçükbaş hayvan küpe numarası ile "Hayvan Arama" yapılabilmektedir.
- İşletme numarası ve büyükbaş küpe numarası ile "Ana Uygunluk Durumu" sorgulanabilmektedir.
- Büyükbaş ve küçükbaş hayvan küpe numarası ile hareket etmesi istenen hayvanların "Sevk Uygunluk Durumu" sorgulanabilmektedir.
TÜRKVET hayvan kayıt sistemine erişim yetkisi bulunan kullanıcı adı ve şifresi ile giriş yapan kullanıcılar tarafından;
- Yetkisine göre Türkiye/il/ilçe bazlı hayvan ve hayvan sayısı bilgilerini görüntüleyebilmekte, küpe numarası ve işletme numarası ile hayvanların bilgilerini sorgulayabilmektedir.
- İşletme numarası, T.C. Kimlik Numarası, Vergi Numarası ile işletme detaylarını görüntüleyebilmektedir.
- T.C. Kimlik Numarası, Vergi Numarası ile kişi bilgilerini görebilmektedir.
- Veteriner sağlık raporu numarası veya kare kod ile veteriner sağlık raporu doğrulaması yapılabilmektedir. Bu sayede yol kontrollerinde veteriner sağlık raporunun geçerli olup olmadığı rahatlıkla kolluk kuvvetleri tarafından kontrol edilebilecektir.
- Kullanıcılar küpe numarası veya işletme numarası ile hayvanın işletmeye ne zaman geldiği, ne kadar sürede işletmede bulunduğunu görebilecek, küpe numarası ile hayvanın doğuma uygun olup olmadığını sorgulayabilecektir. Bu sayede işletmede bulunan anaç hayvanların o tarihte doğum yapıp yapamayacağı anlık olarak tespit edilebilecektir.
Bunlara ilave olarak büyükbaş ve küçükbaş hayvan küpe numarası ile sevk edilmesi istenen hayvanların sevke uygun olup olmadığı anlık görülebilecektir. Bu uygulama ile yetiştiricilerin il/ilçe müdürlüklerine gelmesine gerek kalmadan hayvanlarına ait kayıtları takip edebilmesi ve daha sağlıklı bir kayıt veri tabanının oluşturulması hedeflenmektedir. Böylece kurumlarımızdaki iş yükünün de hafiflemesi hedeflenmektedir. Ayrıca sahada çalışan personelin bilgisayara ihtiyaç duymadan sahada her türlü veriye ulaşabilmesinin sağlanması amaçlanmaktadır.
“TÜRKVET” akıllı telefon uygulaması Android ve IOS marketlerden akıllı telefonlara yüklenebilmektedir.”

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284