Ulusal Kırkım Şampiyonası’na Karamanlı Kadın Kırkımcı Damga Vurdu

28-29 Mayıs 2016 tarihleri arasında Ankara’nın Beypazarı ilçesinde Ankara Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler ve Jeotermal Kaynaklar Dairesi Başkanlığı, Tarım ve Hayvancılık Destekleri Şube Müdürlüğü tarafından Düzenlenen Ulusal Kırkım Yarışmasına Karaman İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Osman Yeşiltaş’ın teşvikiyle, yetiştiriciler Fatih Ün ve Gülşah Ün çifti katıldı.

Ulusal Kırkım Şampiyonası’na Karamanlı Kadın Kırkımcı Damga Vurdu
Yarışmaya katılan kadın kırkıcımlar arasından Gülşah Ün Türkiye Şampiyonu olurken, ödülünü Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Melih Gökçek adına Kırsal Hizmetler ve Jeotermal Kaynaklar Dairesi Başkanı tarafından el yapımı özel profesyonel kırkım makinası, Ankara İli DKKYB Başkanı Hasan Kılınç takdim etti. Karaman’ı temsil eden diğer yarışmacı Fatih Ün ise 6. oldu.
Karaman İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Osman Yeşiltaş, Büyükşehir Belediyesinin Ulusal Kırkım Şampiyonasına ev sahipliğinden dolayı memnuniyetini ve bu etkinliklerinin devamını diledi.
Yeşiltaş, organizasyonda bulunan Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğünde bulunan Doç. Dr. İrfan Daşkıran’ a sonsuz teşekkürlerini sundu. Ayrıca Birliği temsil eden Birlik elemanı Zeynep Ün, katılımcılar Gülşah ve Fatih Ün’e başarılarından dolayı memnun olduğunu ve hedeflerinin uluslar arası yarışmalara katılmak olduğunu söyledi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284