Üreticilere Lavanta Eğitimi Verildi

Karaman İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından Eğirdir Meyvecilik Araştırma Enstitüsü Müdürlüğünde görevli Ziraat Yüksek Mühendisi Hasan Aslancan Lavanta yetiştiriciliği konusunda üreticilere eğitim verdi.

Üreticilere Lavanta Eğitimi Verildi

İl Tarım ve Orman Müdürü Yusuf Şahinbaş yaptığı açılış konuşmasında ilimizde kıraç alanlarda alternatif olarak yetiştiriciliği yapılan lavantanın üretim sahasını arttırmak için projeler yapıldığını ve yapılmaya devam edeceğini söyledi.  Ziraat Yüksek Mühendisi Hasan Aslancan üreticilere Lavanta çeşitleri, Lavantanın iklim istekleri, yetiştiriciliği, lavanta yağı, distilasyonu ve pazarı hakkında bilgiler verdi. İlimizde Lavanta yetiştiriciliği yapan üreticilerimizin katılım sağladığı toplantıda üreticilerin sorularını cevaplayan Aslancan, Karaman ilinin iklim ve toprak özellikleri açısından Lavanta yetiştiriciliği konusunda önemli bir konuma sahip olabileceğini söyledi.

Toplantıya Ticaret Borsası Başkanı Gökhan Alkan, Ziraat Odası Başkan Vekili İsmail Ülküsever, Yönetim Kurulu üyesi Ömer Yıldırım ve üreticiler katıldı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284