Üreticiye Nohut Tohumu Dağıtıldı

Göksu Taşeli Havzası Kalkınma Projesi ile Konya ve Karaman’ın kırsal dezavantajlı dağlık bölgelerinde küçük arazilerde çiftçilik yapan üreticilerimizin gelir seviyelerinin yükseltilmesi, köyden kente göçün azaltılarak yaşam koşullarının kalitesinin artırılması amacıyla yapılan desteklemeler kapsamında Karaman merkez ilçede proje uygulama sahasında yer alan 54 köyden nohut ekilişinin daha yoğun olduğu 27 köy ile Ermenek, Sarıveliler ve Başyayla merkez ilçeleri ve köylerinde toplam 18.600 kg Azkan çeşidi nohut dağıtımı yapıldı.

Üreticiye Nohut Tohumu Dağıtıldı

Merkez ilçenin proje uygulanan 54 köyünün hane sayısı, şehre uzaklık, Çiftçi Kayıt Sistemine kayıtlı, arazinin sulu/kuru, bahçe/tarla olma durumu vb. kriterler göz önüne alınarak belirlenen 27 köyde Antraknoza karşı dayanıklı bir nohut çeşidi olan Azkan tohumu dağıtımı gerçekleştirildi.

Karaman merkeze bağlı 81, Ermenek merkezi ve köylerinde 48, Sarıveliler ilçesi ve köylerinde 35 ve Başyayla ve köylerinde 7 çiftçi olmak toplam 171 kişiye 18 bin 600 kilogram dağıtılan nohut tohumunun tamamı hibe olarak verildi.

Azkan nohut çeşidinin dağıtımının yapılması ile arazi varlığı sınırlı ve parçalı olan kırsal dezavantajlı dağlık köylerinde üretimi yapılan yeni çeşitlerin yaygınlaştırılması amaçlanıyor.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284