Üzüm Üreticilerinin Mağduriyeti Gideriliyor

Karaman’da geçtiğimiz yıllarda Tekel Suma Fabrikası’nın kapanmasıyla sorun yaşayan üreticilerin sonunda yüzü gülecek.

Üzüm Üreticilerinin Mağduriyeti Gideriliyor

Karaman Ziraat Odası Başkanı Mehmet Bayram konuyla ilgili olarak yaptığı paylaşımda: “Özelikle üzüm üreterek Tekel Suma Fabrikasına 1995-2000 yılları arasında üzüm satan üreticilerimiz ürünü sattığı yılı net olarak belirterek dilekçe yazarak muhtarlarımıza teslim ederek Valiliğimiz tarafından dilekçeler Bilecik Valiliği kanalıyla MEY Fabrika yetkililerine göndererek geçmiş yıllarda yapılan bağkur kesintileri ile ilgili evrakları talep edilecektir.

Bildiğiniz gibi geçtiğimiz yıllarda ilimizde bulunan Tekel Suma Fabrikası tamamen kapanmış ve arşivi Mey İçecek’e ait Bilecik Fabrikasına gönderilmiştir ve geçtiğimiz yıllarda hizmet borçlanarak emeklilik hakkına birçok çiftçimiz emekli olmuş fabrika kapanınca EYT yararlanma hizmet satın alma hakkı olan üreticilerimiz Bilecik’teki fabrikadan tüm çabalarımıza rağmen maalesef bilgi alamıyoruz.

Konuyu ilettiğimiz Sayın Valimizin girişimleri sonucu çiftçilerimizin mağduriyeti giderilmesi için yeni bir çalışma başlattı. Sayın Valimiz Tuncay Akkoyun’a ilgi ve alakasından dolayı teşekkür eder şükranlarımızı sunarız.

Özellikle üzüm üreterek Tekel Suma Fabrikasına satan köylerimizin muhtarlarının üreticilerimize duyurmalarını üreticilerimize dilekçe konusunda yardımcı olmalarını rica ederiz” ifadelerine yer verdi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284