Yuvatepe Köyünde Toprak Alti Damla Sulama Tarla Günü Yapildi

Ilimize bagli Yuvatepe köyünde toprak alti damla sulama tarla günü düzenlendi.

Yuvatepe Köyünde Toprak Alti Damla Sulama Tarla Günü Yapildi

Özel bir firma tarafindan organize edilen tarla gününe Gida Tarim ve Hayvancilik Il Müdürü Ahmet Hasim Keskin, Il Müdür Yardimcisi Abdullah Kaya, Sube Müdürleri, teknik elemanlar ve üreticiler katildi.
Il Müdürü Keskin, Karaman’in Türkiye’nin en az yagis olan bölgelerinin basinda geldigini belirterek, kisitli sulama suyu potansiyeli nedeniyle basinçli sulama sistemlerinin kullanilmasinin hizla yayginlastirilmasi gerektigini, Tarim Bakanliginin bunun saglanmasinda Kirsal Kalkinma Yatirimlarinin Desteklenmesi Programindan hibe destekleri verdigini ifade etti. Keskin, su tüketimi yüksek bitkilerin münavebede daha az yer almasi veya bu bitkilerin mümkün olan en az su ile sulanabilmesi olanaklarinin degerlendirilmesi gerektigine dikkat çekerek, bu baglamda toprakta mevcut suyun tespiti yapilarak bitkiye ihtiyaci kadar su verilmesi gerektigini, toprak alti damla sulamanin da bu anlamda suyun tasarruflu kullanimina katki saglayacagina inandigini söyledi.
Yuvatepe köyündeki Ali Büyükçetinkaya isimli çiftçinin misir tarlasinda düzenlenen tarla günü toprak alti damlama sulama sisteminin tanitimi ve arazi incelemesinin ardindan sona erdi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284