Yüzde 75 Hibe Destekli Tohumlar Dağıtıldı

Tarım ve Orman Bakanlığı Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü Tarım Arazilerinin Kullanımını Etkinleştirilmesi Projesi (TAKEP) kapsamında Karaman İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından %75 hibeli sertifikalı nohut ve kuru fasulye tohumu üreticilere dağıtıldı.

Yüzde 75 Hibe Destekli Tohumlar Dağıtıldı

15 Nisan 2022 Cuma günü gerçekleştirilen tohum dağıtım törenine Karaman Milletvekili Av. Selman Oğuzhan Eser , AK Parti İl Başkanı Abidin Çağlayan, Karaman İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ali Yener Terlemez, Ziraat Odası Başkanı Mehmet Bayram, İl Genel Meclis Üyeleri, STK Başkanları ile üreticiler katıldı.

Tohum dağıtım töreninde konuşma yapan İl Tarım ve Orman Müdür Yusuf Şahinbaş: “TAKEP projesi kapsamında Karaman Merkez İlçede 12.000 kg kuru fasulye, Karaman İl Özel İdaresinin “Kırsal Alanda Nohut Üretimini Destekleme” projesi kapsamında ise 20.350 kg. sertifikalı nohut tohumu dağıtımı yapıldı. Proje kapsamında dağıtılan tohumların maliyeti ise toplamda 865.000 Tl’dir.   Karaman nohut üretiminde 5. sırada yer alıyor. Bizim bu yıl ki hedefimiz ise ilk 3’e girmek ve hedefimize ulaşmak için İlimizde ekilmemiş 1 karış toprak bırakmamaya gayret gösteriyoruz. Son olarak projede desteklerini esirgemeyen başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, Tarım ve Orman Bakanımız Prof. Dr. Vahit Kirişci , ilimiz Valisi sayın Mehmet Alpaslan Işık’a, İl Genel Meclis Üyelerine ve İl Özel İdaresi Genel Sekreterine teşekkür ediyorum”dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284