Anadolu Ajansi Gazeteci Yetistirecek

Anadolu Ajansi kurdugu Haber Akademisi`nde egitim alacak kisilere is sansi da veriyor. 4 ay sürecek egitimin bedeli ise 2 bin TL

Anadolu Ajansi Gazeteci Yetistirecek
Anadolu Ajansi Türkiye'de bir ilke daha imza atiyor. Türkiye'nin en köklü basin kurulusu olan Anadolu Ajansi, dünyada yasanan degisime ayak uydurmak, degisime uygun yeni insan kaynagini saglamak amaciyla kurdugu Haber Akademisi'nde egitecegi ilk ögrencilerini önümüzdeki günlerde seçecek.
Ajans Muhabirligi Sertifika Programi ile 6 Subat 2012'de kapilarini açacak olan Anadolu Ajansi Haber Akademisi'nin ilk dönem ögrencisi olmak isteyenler 19 Aralik'tan itibaren basvuru yapabilecek.
-AA'nin insan kaynagi ihtiyacini karsilayacak-
Anadolu Ajansi, bilgi teknolojilerinde sürekli yasanan degisim ve sosyal medyanin etkinliginin giderek artmasinin dünyada gazetecilik meslegini yeni arayislara yönelttigi gerçegini dikkate aldi. AA'nin insan kaynagi ihtiyacini karsilamak, ayrica yurtiçi ile yurtdisi basin kuruluslarina haberci yetistirmek amaciyla Anadolu Ajansi Haber Akademisi kuruldu.
''Savas Muhabirligi'', ''Ajans Haberciligi'', ''Genel Medya'' ve ''Sürekli Egitim'' olmak üzere 4 ayri baslik altinda faaliyetini sürdürecek olan Anadolu Ajansi Haber Akademisi'nde, egitime 6 Subat 2012 tarihinde baslanmasi planlandi. 1. Dönem Ajans Haberciligi Sertifika Programi kapsaminda, dört aylik egitim süresince ögrencilere toplam 376 saat teorik, 224 saat uygulamali olmak üzere 600 saat egitim verilecek.
-Ögrencilere verilecek dersler-
Basvurularin 19 Aralik Pazartesi günü baslayacagi 1. Dönem Ajans Haberciligi Sertifika Programi'na kabul edilecek ögrencilere, brans muhabirlikleri hariç olmak üzere verilecek dersler söyle:
''Yeni Medya (internet haberciligi), Özel Haber, Arastirmaci Gazetecilik, Etkili Iletisim Teknikleri, Fotograf (izleme, isleme, iletim), Görsel Habercilik, Görüntü (izleme, isleme, iletim), Haber Dili, Etkin ve Hizli Okuma, Haber Yazma Teknikleri, Iletisim Dili, Kurum Kültürü, Medya Etigi, Iletisim Hukuku, Haberde Hukuk Kriterleri, Medyada Kalite ve Etik, Röportaj Teknikleri.''
-AA'da is imkani-
Dönem içinde ve dönem sonunda yapilacak sinav ve degerlendirmelerde basarili olan ögrenciler arasindan seçilenler, Anadolu Ajansi'nda ise baslayabilecek. Böylece Anadolu Ajansi Haber Akademisi'nden sertifika almaya hak kazanan basarili ögrencilere habercilik yapma firsati verecek.
Haber Akademisi'ndeki dersler, AA Genel Müdürlügünde, uygulamali egitimler ise Genel Müdürlük haber birimleri ile bölge ve büro müdürlüklerinde yapilacak. Haber Akademisi'ne kabul edilecek ögrencilerden dört ay sürecek 1. Dönem için yemek, kirtasiye ve organizasyon bedeli olarak 2 bin Türk Lirasi alinacak.
-Taninmis isimler deneyimlerini aktaracak-
Ajans Haberciligi Sertifika Programi'nda ögrenciler, derslerin disinda her ay alaninda taninan 20 kisiyi dinleme imkani da bulacak. Anadolu Ajansi tarafindan seminer vermek veya konusma yapmak üzere davet edilecek siyasiler, bürokratlar, gazeteci/yazarlar, is adamlari, spor dünyasinin taninmis isimleri ile sanatçilar deneyimlerini ögrencilere aktaracak.
Anadolu Ajansi Haber Akademisi'nde Ortadogu ülkelerinden Balkanlara kadar birçok ülkenin haberci adaylarina kapilarini açarak Ankara'da egitmeyi planliyor. Anadolu Ajansi, Dönem Baskani oldugu Asya Pasifik Haber Ajanslari Birligi (OANA), Arap Ülkeleri Haber Ajanslari Birligi ve benzeri platformlarda Haber Akademisi'ni tanitici sunumlar yapti.
Haber Akademisi'nin Ajans Haberciligi, Genel Medya ve Savas Muhabirligi Egitim Programlarina, Türkiye'deki basin kuruluslarinin yani sira talepte bulunan ülkelerden de basvurular kabul edilecek.
-Ögrencilerde aranan özellikler-
Anadolu Ajansi Haber Akademisi'nin 6 Subat'ta baslayacak 1. Dönem Ajans Muhabirligi Sertifika Programi'na kayit olmak isteyenlerden Iletisim Fakültesi basta olmak üzere dört yillik üniversite (örgün egitim) mezunu ve 30 yasini asmamis olmak, kronik ve bedensel rahatsizligi bulunmamak, fotograf makinesine sahip olmak gibi özel sartlar araniyor.
Basvurular, 19 Aralik Pazartesi günü baslayacak ve Anadolu Ajansi'nin web sitesi www.aa.com.tr internet adresinden duyuru yapilacak.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284