Aradığım Elemanı Bulamıyorum Sona Erecek

Milli Eğitim Bakanlığı ve Turkcell iş birliğiyle gerçekleştirilen “Geleceği Yazanlar-Gençlere Yatırım, Geleceğe Yazılım” protokolünün imza töreni yapıldı.

Aradığım Elemanı Bulamıyorum Sona Erecek

Turkcell ile yapılan bu protokol ile yazılım alanında insan kaynağı ihtiyacını gidermek için çok önemli bir adım attıklarını belirten Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer projenin ilkleri barındırdığını belirtti. “21. yüzyılda dünyada yazılım bir millî güvenlik meselesi” diyen Bakan Özer açıklamasının devamında; “Bakanlık olarak bu alana çok ciddi yatırım yapacağız. 2022 yılından itibaren de bu programı tüm lise mezunlarına açacağız. Meslek lisesi mezunlarına, Anadolu lisesi, fen lisesi, sosyal bilimler lisesi, güzel sanatlar lisesi, yazılıma ilgi duyan tüm gençlerimizi bu program kapsamında Türkiye'nin yazılım alanında iddialı bir ülke olmasıyla ilgili insan kaynaklarını karşılamayla ilgili dev bir hamle yapacağız” ifadelerini kullandı.

“Tüm Şirketler Dijitalleşiyor”

Şirketlerin yazılımcı bulmak konusunda birtakım problemlerle karşılaştığını belirten Turkcell Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Aksu ise Milli Eğitim Bakanlığıyla imzalanan protokol ile birlikte gençleri yazılım konusunda eğiteceklerini söyledi.  “Yazılımcı ihtiyacı katlanarak artıyor ve önümüzdeki 5 yılda yıllık olarak 30 ila 50 milyon arasında yazılımcıya ihtiyaç olacağından bahsediliyor” diyen Aksu bu mesleki eğitim programıyla, üniversite son sınıf öğrencileri ve mezunlara yazılım teknolojileri alanında eğitim, sertifikasyon ve istihdam imkânı sağlanacağını belirtti.

“Eğitimi Başarıyla Tamamlayanlar İstihdam Edilecek”

İmzalanan protokol ile birlikte gençlerin program kapsamında eğitileceğinin altını çizen Aksu, “Ekim ayında Atmosware adında bir şirket kurduk. Bu şirketteki temel amacımız, yazılım ile alakalı olmayan bölümlerden de mezun olmuş öğrencileri alıp, yazılımcı eğitimi vermektir. Gençlere program kapsamında sertifika verilecek. Bu eğitimi başarıyla tamamlayanları da şirketimiz veya iştiraklerinde istihdam edeceğiz. Programın iki amacından bir tanesi sosyal faydadır. Gençler, bu programdan aldıkları sertifikayla da yüksekokul seviyesinde yazılım eğitimi alabilecekler. Türkiye’de kalacak olan veriye dayalı teknolojilerin hepsinde temel durum verinin ve yazılımın Türkiye’de olmasıdır. . 2022 yılında üniversite öğrencileriyle birlikte lise öğrencilerini de bu programa dâhil etmeyi hedefliyoruz. Buradaki amacımız, analitik zekâsı olan, yazılımcı olmak isteyenlere imkân sağlayıp, genç işsizlik oranını mümkün olduğu kadar azaltmak” diye konuştu. İHA

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284