Artik Internet Hizmeti Daha Kaliteli Daha Hizli Olacak

Ulastirma, Denizcilik ve Haberlesme Bakani Yildirim:`Genisbant internet altyapisina mükerrer yatirim kapaniyor` dedi.

Artik Internet Hizmeti Daha Kaliteli Daha Hizli Olacak

Ulastirma Denizcilik ve Haberlesme Bakani Binali Yildirim, Türkiye'de genisbant internet altyapisinin büyük bölümünün kullanim hakkina sahip Türk Telekom'un, fiziksel sebeke altyapisindan diger servis saglayicilarin da yararlanabilmesine iliskin düzenlemeyi yakinda uygulamaya koyacaklarini belirterek, ''Genisbant internet altyapisina mükerrer yatirim dönemi kapaniyor'' dedi.
Bakan Yildirim, AA muhabirine yaptigi açiklamada, Bilgi Teknolojileri ve Iletisim Kurumu'nun (BTK), Internet erisiminin yayginlastirilmasi ve alternatif sebekelerin gelistirilmesi konusunda gerekli çalismalari sürdürdügünü bildirdi. Genisbant internet hizmetlerinde altyapi eksenli rekabetin artirilmasi konusunda da düzenleme hazirliklarinin bulundugunu ifade eden Bakan Yildirim, altyapi eksenli rekabetin gelisimi için, Türkiye geneline yayilmis Türk Telekom'un fiziksel altyapisinin ortak kullaniminin büyük önem tasidiginin altini çizdi.
Altyapi eksenli rekabet sayesinde, internet servis saglayicilari diger sirketlere ait altyapilari kullanabileceklerini vurgulayan Yildirim, böylece bütün internet servis saglayicilarinin ayni sartlar altinda rekabet edebilme imkanina kavusacagini söyledi.
-''Türk Telekom'un da altyapisi ortak kullanilacak''-
Ulastirma, Denizcilik ve Haberlesme Bakani Yildirim, Türk Telekom'un, 2005 yilinda 55 hissesinin blok satisi yolu ile özellestirildigini, Türk Telekom ile imzalanan Imtiyaz Sözlesmesiyle de ana telekomünikasyon sebekesinin isletim hakkinin 2026 yilina kadar Türk Telekom'a devredildigini hatirlatti. Türk Telekom'un söz konusu altyapi üzerinden tüketicilere hizmet sundugunu ifade eden Yildirim, sunlari kaydetti:
''Türkiye'de genisbant internet altyapisina mükerrer yatirim dönemi kapaniyor. Türkiye'de genisbant internet altyapisinin büyük bölümünün kullanim hakkina sahip Türk Telekom'un, fiziksel sebeke altyapisindan diger servis saglayicilarin da yararlanabilmesine iliskin düzenlemeyi yakinda uygulamaya koyacagiz. Bu sayede mükerrer yatirimlarin da önüne geçilecek. Her gün görmeye alistigimiz kazi çalismalari da en aza indirilerek kaynak israfi önlenecek. Bu sayede tüm internet servis saglayicilari ayni altyapi üzerinden internet hizmeti verebilecek. Vatandasimizin internet hizmeti alacagi isletmeci sayisi artacak, rekabet artacak. Böylece vatandasimiz daha kaliteli hizmeti daha hizli alacak.''

Kaynak:Rotahaber

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284