Bakan Elvan Açikladi. Internet Fiyatlari Düsüyor

Ulastirma, Denizcilik ve Haberlesme Bakani Lütfi Elvan, Bilgi Teknolojileri ve Iletisim Kurumu (BTK) karariyla Türk Telekom`un Internet Servis Saglayicilarina (ISS) toptan seviyede sundugu DSL tarife yapisinin bu yil haziran ayindan itibaren geçerli olacak sekilde degistirilecegini belirterek, `Düzenlemeyle ISS`lerin tarife belirleme serbestileri daha da artacagi için abonelerin ihtiyaçlariyla uyumlu tarife paketleri olusturulabilecek ve ISS`ler arasindaki rekabet de artacak. Internet aboneleri için daha makul ücretler karsiliginda daha fazla seçenek sunulmasini amaçliyoruz` dedi.

Bakan Elvan Açikladi. Internet Fiyatlari Düsüyor

Elvan, yaptigi açiklamada, BTK karari dogrultusunda yeni uygulamanin devreye girecegini, böylece internet kullanicilarinin daha çok seçenekli tarifelerle, daha ucuz internet kullanma imkani elde edeceklerini söyledi.
Kararla DSL internet tarife yapisinin degistirilecegini, abonelere daha fazla seçenek sunulacagini ve daha uygun fiyatlarla internete erisim imkani saglanacagini vurgulayan Elvan, kararla Türk Telekom'un ISS'lere toptan seviyede sundugu DSL tarife yapisinin bu yil haziran ayindan itibaren geçerli olacak sekilde degistirilecegini söyledi.
BTK karari uyarinca ISS'lerin tarife belirleme serbestligi artacagi için abonelerin talep ve ihtiyaçlarina uygun tarife seçeneklerinin çogalmasi ve bunun internet abonelik ücretlerine de olumlu bir sekilde yansimasinin beklendigine isaret eden Elvan, su anda uygulanan tarife yapisinda, ISS'ler tarafindan abonelere sunulan tarife paketlerine iliskin hiz ve kota gibi sartlarin Türk Telekom tarafindan belirlendigini, ISS'lerin Türk Telekom'dan aldiklari DSL paketlerinin sartlarinda herhangi bir farklilastirma yapamadan abonelerine hizmet verdiklerini anlatti.
Bakan Elvan, yeni uygulamanin internetin yayginlasmasi açisindan da önem tasidigini belirterek, sunlari kaydetti: "Maliyet esasli onaylanan toptan tarife yapisina geçisten sonra ISS'ler, Türk Telekom'dan uygulama sartlari belirlenmis paketler yerine, toptan internet kapasitesi satin alacak ve almis olduklari kapasiteyi kendi belirleyecekleri sartlar çerçevesinde abonelerine satabilecek. Düzenlemeyle ISS'lerin tarife belirleme serbestîleri daha da artacagi için abonelerin ihtiyaçlariyla uyumlu tarife paketleri olusturulabilecek ve ISS'ler arasindaki rekabet de artacak. Bu uygulamayla internet aboneleri için daha makul ücretler karsiliginda daha fazla seçenek sunulmasini amaçliyoruz."
  Kaynak: Mynet.com

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284