Bakan Elvan “AKILLI KENTT” Uygulamasini Karaman’dan Baslatti

Ulastirma, Denizcilik Ve Haberlesme Bakani Lütfi Elvan: “Akilli Kentt Uygulamasi Karaman’dan Sonra Yavas Yavas Diger Illerde De Hayata Geçecek”

Bakan Elvan “AKILLI KENTT” Uygulamasini Karaman’dan Baslatti
 
Ulastirma, Denizcilik ve Haberlesme Bakani Lütfi Elvan, memleketi Karaman’da katildigi ‘Akilli Kentt’ projesi baslangiç programinda, “2015 yilinda özellikle bilgi ve iletisim teknolojileri alaninda bakanlik olarak saglayacagimiz destek 1 milyar TL’dir. Çünkü biz bu alanda Türkiye’nin altyapisinin daha da gelismesini, daha da güçlendirilmesini arzu ediyoruz” dedi. 
  Ulastirma, Denizcilik ve Haberlesme Bakanligi ve Türk Telekom grubunun ortak projesi olan ‘Akilli Kentt’ Karaman’da düzenlenen bir programla basladi. Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesi’ndeki konferans salonunda gerçeklestirilen programa Ulastirma, Denizcilik ve Haberlesme Bakani Lütfi Elvan’in yani sira Karaman Valisi Murat Koca, Karaman Belediye Baskani Ertugrul Çaliskan, Türk Telekom CEO’su Rami Aslan, Türk Telekom Yönetim Kurulu üyeleri ve yöneticileri ile çok sayida davetli katildi. Programda konusan Bakan Lütfi Elvan, dün Istanbul’da dünyada ilk olan 3 katli bir tünelin tanitimini yaptiklarini belirterek, bugün de yine bir ilki gerçeklestirerek Türkiye’de ilk kez bir entegre Akilli Kentt uygulamasini baslattiklarini söyledi. Bakan Elvan, “Dün hatirlayacaginiz üzere sadece Türkiye’de degil, dünyada bir ilk olan mega projemizin tanitimini Istanbul’da gerçeklestirdik. Istanbul’un özellikle ulasim problemlerine yönelik dünyada hiçbir uygulamasi olmayan 3 katli bir tünel tasarladik. Bu tamamiyla bizatihi Türk mühendislerimizin, mimarlarimizin ve bürokrat ekiplerimizin çalismalari neticesinde ortaya çikti. Bugün de yine bir ilki Türkiye’de gerçeklestiriyoruz. O da Türkiye’de ilk kez entegre bir Akilli Kentt uygulamasini Karaman’dan baslatiyoruz. Simdiden hayirli ugurlu olsun diyorum” dedi.
"AKILLI KENTT TASARRUF SAGLAYACAKTIR"
  Bakan Lütfi Elvan, “Ulastirma, Denizcilik ve Haberlesme Bakanligi olarak dünyadaki gelismeleri yakinen takibi, bu alandaki arastirma ve gelistirme faaliyetlerine destek, bilgi ve iletisim teknolojileri alaninda dünyada önde gelen ülkeler arasinda yer almasini saglayacak altyapiyi olusturma yönünde yogun bir çaba sarf ediyoruz. 2015 yilinda özellikle bilgi ve iletisim teknolojileri alaninda bakanlik olarak saglayacagimiz destek 1 milyar TL’dir. Çünkü biz bu alanda Türkiye’nin altyapisinin daha da gelismesini, daha da güçlendirilmesini arzu ediyoruz. Bu Akilli Kentt tasarruf saglayacaktir. Bu Akilli Kentt belediyenin, valiligin tüm kamu kurum ve kuruluslarinin daha etkin, daha verimli çalismasini saglayacaktir. Daha az para harcayarak daha çok is yapma imkanini ortaya koyacaktir” seklinde konustu.
  Akilli Kentt sisteminin getirecegi kolayliklardan örnekler veren Bakan Elvan, “Akilli Kentt ile ilgili akliniza ne kadar soru geliyorsa her bir vatandasimizin, her bir bireyin aklina gelen soruyu yine kent içinde yer alan akilli sistem aygitlari ile görebilme, anlayabilme ve kendisini yönlendiren sistemden bu bilgileri temin edebilme imkanina kavusacak. Trafik ile ilgili bana verilen bilgiye göre özellikle akilli kavsaklarda kaza oranlarinin yüzde 65 oraninda azaldigi söyleniyor, dünyadaki uygulamalar dikkate alindiginda. Simdi Karaman’da akilli kavsak uygulamasini baslattik. Trafigin akisina göre sistem kendisini entegre ediyor, kendisi kararini veriyor. Ne zaman kirmizi yanacak, ne zaman sari yanacak, ne zaman yesil yanacak, bunun kararini sistem bizatihi kendisi veriyor. Arabanizi park edeceksiniz, belki soför olarak da biraz acemisiniz. Akilli sistem arabanizi park etmenize yardimci olacak. Nerelere park etmeniz gerektigi konusunda bilgi verecek” ifadelerini kullandi.
  Bakan Elvan son olarak, sistemin diger illerde de baslatilacagini söyleyerek, “Ilk kez entegre Akilli Kentt’i Karaman’da kuruyoruz. Karaman’dan sonra yavas yavas Türk Telekom grubumuz diger illerde de ‘Akilli Kentt’ uygulamalarini baslatacak. Kendim de Karamanli olarak söylüyorum ki, Karaman’in önemli bir kazanim sagladigini düsünüyorum” dedi.
  Programin sonunda Bakan Lütfi Elvan, proje ortaklariyla hatira fotografi çektirdi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284