Demiryolu Projeleri Tek Tek Hayata Geçiriliyor

Selçuklu baskenti Konya, Ankara’dan sonra Eskisehir’e hizli tren hattiyla baglandi. Bu hatta kisa bir süre sonra Istanbul ve Bursa’da eklenecek.

Demiryolu Projeleri Tek Tek Hayata Geçiriliyor

Konya – Karaman – Mersin hattinda yapilacak çalismalar da yatirim programina alindi. Simdi sira bir diger rüya projeye geldi.
Antalya, Konya, Aksaray, Nevsehir ve Kayseri arasinda yapilacak hizli tren hattiyla ilgili mühendislik projeleri tamamlandi.
Yapilan çalismalarla ilgili bilgi veren AK Parti Antalya Milletvekili Sadik Badak, projenin maliyetinin 11 milyar lira olacagini söyledi.
Badak, “Viyadükleri, köprüleri, tünelleri, istasyonlari, ara duraklariyla hemen hemen tamami projelendirildi. Simdi ÇED raporu asamasinda görüsmeler sürüyor. Toplamda 20 milyar liralik bir kesif bedeli çikiyor. Bu rakam yüzde 15 artabilir de azalabilir de” diye konustu.
Böyle büyük projelerin bugünden yarina yapilamayacagina isaret eden Badak, projenin 2016 yilinda Antalya'da yapilacak botanik EXPO'ya yetismeyecegini fakat projenin en verimli bölümünün 2014 yili programina alinmasi için görüsmeler yaptiklarini ifade etti.
Projenin isletme asamasinda zarar etmemesinin de önemli oldugunu dile getiren Badak, projede Antalya'nin içindeki gar alaniyla ilgili yanlisin düzeltilmesi için teklifte bulunduklarini kaydetti. Projeyle ilgili yapilan çalismalar bölge insanini da heyecanlandirdi.
Uzmanlara göre hazirlanan tüm projeler, Iç Anadolu bölge illerinin MENA ülkeleri olarak bilinen Orta Dogu ve Kuzey Afrika ülkeleriyle entegrasyonunu saglayacak.
Kültürel ve ekonomik isbirliginin gelistirilmesini de hizlandiracak. Türkiye’nin bölgesinde merkez bir ülke olmasi kaçinilmaz hale gelecek.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284