Facebook`ta Özel Mesaj Parali Oluyor!

Yeni gelir kapisi yaratmak için her yolu deneyen Facebook bu kez de kullanicilarin özel mesajlarina el atti, mesaj basina 1 dolar fiyat biçti.

Facebook`ta Özel Mesaj Parali Oluyor!
Aylar önce Facebook'ta yeni bir dönem baslamis ve kullanicilara paylastiklari herhangi bir içerigin herkesin görebilmesi için kredi kartiyla ödeme yapma imkani verilmisti. Zira normal bir paylasim sadece arkadas listesinin belli bir kesimine giderken, bu ücretli çalisan sistem sayesinde kullanicilar önemli paylasimlarini tüm arkadaslarina ulastirma sansi buldu. Bu elbette Facebook'un para kazanmasi için de bir sansti.
Simdi de özel mesajlara göz diken Facebook, arkadas listesinde olmayan kullanicilara özel mesaj atanlara özel bir formül gelistiriyor. Su an için arkadas listesinde olmayan birine özel mesaj atan kullanicinin mesajlari "Diger Mesajlar" kismina gönderiliyor ve bu mesajlarin varligindan çogu zaman mesaji alan kullanicinin haberi olmuyor.
Facebook da bu asamada 1 dolar ödemek kaydiyla atilan özel mesajlarin "Diger Mesajlar" yerine dogrudan "Inbox" yani "Gelen Kutusu"na gelmesini sagliyor. Böylece kullanici mesajini karsi tarafa okutma sansini elde ediyor.
Facebook'a göre gereksiz yere mesaj atan kullanicilar 1 dolar ödemek istemeyeceginden önemli mesaj atacaklarin bu özelligi kullanacagini planliyor.
Henüz test asamasinda olan özelligin ilerleyen haftalarda kullanima sunulmasi bekleniyor.
ÖZEL MESAJ IÇIN IKI YENI ÖZELLIK
Bu sistem disinda Facebook kullanicilarin özel mesajlari için iki yeni özellik gelistirdi. Basic Filtering (Temel Filtreleme) özelligi açik oldugunda kullanicilar arkadaslarindan, arkadaslarinin arkadaslarindan gelen mesajlari Gelen Kutusu'nda görecek. Strict Filtering (Kati Filtreleme) özelligi aktif oldugunda ise kullanici sadece arkadaslarindan gelen mesajlari Gelen Kutusu'nda görecek, diger kullanicilardan gelenler Diger Mesajlar kutusunda takili kalacak.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284