Gelecek Nesiller TÜBİTAK Projeleriyle Üretmeye Devam Ediyor

TÜBİTAK tarafından desteklenen 4006 Bilim Fuarlarında öğrencilerin danışman öğretmenleriyle birlikte hazırladıkları ilginç tasarımlar, materyaller ve çalışmalar sergilenmeye devam ediyor.

Gelecek Nesiller TÜBİTAK Projeleriyle Üretmeye Devam Ediyor

TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarları kapsamında Mümine Hatun Ortaokulu öğrencileri hazırlamış oldukları projeleri davetlilerin beğenisine sundu. Açılış kurdelesini İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Çalışkan, Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü Eğitim Politikaları Daire Başkanı Galip Gülmez, Müdür Yardımcıları Abdurrahman Kurt, İsmail Kılınç, Milli Eğitim Şube Müdürleriyle ve okul yöneticileriyle birlikte kesti.

Açılışın ardından İl Müdürü Çalışkan, Daire Başkanı Gülmez ve beraberindekiler stantları gezerek çalışmalar hakkında öğrencilerden ve danışman öğretmenlerden bilgi aldı.

Öğretmen ve öğrencilerin uzun süredir özveriyle hazırladıkları projeler, tasarımlar, maket ve materyaller, uygulanan deneyler davetlilere anlatıldı. Fuarda yer alan ve güneş paneli ile çalışan otomobil davetlilerin ilgi odağı oldu. Otomobilin çalışma sistemi hakkında öğrencilerden bilgi alarak test eden İl Müdürü Mehmet Çalışkan, otomobilin yapımında emek harcayan öğrencilere ve danışman öğretmenlere teşekkür etti.

16 farklı projenin sergilendiği TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı iki gün süresince misafirlerini ağırlayacak.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284