Günde 50 Bin Yolcu Tasiyacak

6 adet yüksek hizli tren (YHT) için ihaleye çikmaya hazirlanan Devlet Demiryollari (TCDD), 350 kilometre hiz yapacak trenler alacak.

Günde 50 Bin Yolcu Tasiyacak
Islam Kalkinma Bankasi'ndan alinan yaklasik 175 milyon euroluk kredi ile baslanacak projede sayi, Ankara-Istanbul ve Ankara- Sivas hatlarinin açilmasi ile 2016 yilina kadar 62'ye çikacak. Böylece Ankara-Eskisehir ve Konya arasinda 250 kilometre hizla giden YHT'lere, "Çok yüksek hizli trenler" eklenecek. Söz konusu ihaleler yakin zamanda bitirilmesi planlaniyor. Bu sekilde Ankara-Eskisehir ve Ankara-Konya hattindaki beklenenin üzerinde olusan talepler de seferler arttirilarak karsilanabilecek. Alinmasi planlanan trenlerle, hem kisa zamanda Ankara-Eskisehir ve Ankara-Konya hattindaki YHT'lerin seferler arttirilacak hem de daha hizli trenlerle süre kisalacak.
GÜNDE 50 BIN YOLCU
2013 sonunda günlük 50 bin yolcu tasimasi hedeflenen Istanbul- Ankara hattinin devreye girmesi, 2023'e kadar Edirne'den Kars'a tüm hatlarin tamamlanmasi ile yüz binlerce yolcuyu tasiyacak YHT'ler, Türkiye ulasim sektöründe büyük zaman ve kaynak tasarrufu saglayacak. 2023'te hedeflerin tamamlanmasi ile Edirne'den Kars'a 8 saatlik ulasimin önü açilacak.
Kaynak: Sabah

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284