Inovasyon Haftasinda KMÜ’yü Temsil Etti

Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Mühendislik Fakültesi Gida Mühendisligi Bölümü 1. sinif ögrencisi Arife Cici, Türkiye Ihracatçilar Meclisi (TIM) tarafindan Ekonomi Bakanligi desteginde düzenlenen Türkiye Inovasyon Haftasi etkinliklerine katildi.

Inovasyon Haftasinda KMÜ’yü Temsil Etti

40 Bin Ziyaretçi, 39 Üniversite
Istanbul Kongre Merkezi’nde 4-5-6 Aralik tarihlerinde gerçeklestirilen ve bu yil üçüncüsü düzenlenen Türkiye Inovasyon Haftasi etkinliklerini üç gün boyunca yaklasik 40 bin kisi ziyaret etti. 39 üniversite, 35 ar-ge merkezi, 21 teknopark, 9 bilim ve teknoloji merkezinin katildigi etkinlikte Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesini (KMÜ) Arife Cici temsil etti.
120 Kisilik InovaTIM Ekibinde Yer Aldi
Türkiye Inovasyon Haftasina yaptigi basvuru kabul edilen KMÜ’lü Cici, üniversite ögrencilerinden olusturulan 120 kisilik InovaTIM ekibinde de görev aldi.
Sektörün Önde Gelen Isimleri Ile Tanisma Firsati
Cici, girisimci nitelikteki ögrencilerin kabul edildigi organizasyonda Ekonomi Bakani Nihat Zeybekci, Istanbul Büyüksehir Belediye Baskani Kadir Topbas, TIM Baskani Mehmet Büyükeksi, TEB Genel Müdürü Ümit Leblebici, MIT Medya Laboratuvari Kurucusu Nicolas Negroponte ve Ali Sabanci gibi birçok önemli isimle tanisma firsati yakaladigini söyledi.
Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesi Gençlik Inisiyatifi Ögrenci Toplulugu ile Karaman Kent Konseyi Gençlik Meclisi yönetim kurulu üyesi olan Arife Cici, simdiye kadar Avrupa Gönüllük Hizmetinin yani sira MEVKA, Karaman Kalkinma Dernegi ve Ulusal Gençlik Parlamentosunun faaliyetlerinde de yer aldi.
Is, Teknoloji ve Egitim Dünyasi Türkiye Inovasyon Haftasinda Bulustu
Türkiye'nin en inovatif firmalari ile en basarili ögrencilerinin ödüllendirildigi Türkiye Inovasyon Haftasinda Türk is dünyasindan üst düzey yöneticiler ögrencilerle kariyer etkinlikleri gerçeklestirirken ögrenciler de is adamlariyla birebir görüsme firsati buldu.
Etkinlik astrofizikçiler, robotik uzmanlari, dijital eglence ve medya içerik üreticileri, yazarlar, tasarimcilar, yurtdisinda üst düzey görevlere gelmis Türk vatandaslari, pazarlama uzmanlari ve akademisyenleri ortak bir platformda bulusturdu. Etkinlikte teknoloji, is dünyasi, egitim, dünyayi yöneten Türkler, dijital medya, pazarlama, bilim ve enerji gibi konu basliklarinda sunumlar yapildi. Alaninda uzman birçok yerli ve yabanci konugun katilimcilarla deneyimlerini paylastigi etkinlikte yerli ve yabanci mucitler projelerinin yani sira inovasyon süreçlerini anlatti.  

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284