Internette Kota Yönetmeligi Degisti

Bilgi Teknolojileri ve Iletisim Kurumu, internet saglayicilarinin kullanim siniri yani kota uygulamalarina yönelik düzenlemeyi degistirdi.

Internette Kota Yönetmeligi Degisti
Ülkemizde zaman zaman kullanicilarin tepkisini çeken internet kotasi ve adil kullanim siniri uygulamalari degisim geçirmeye devam ediyor. Geçtigimiz günlerde BTK, adil kullanim siniri ile ilgili bir degisiklik yaparak hizi yükseltmisti. Temmuz ayinda yapilan bu degisiklikle kota siniri asildiginda önceden 1 Mbps’ye düsen hizin artik 3 Mbps’ye düsüyor. Böylece kotali kullanicilarin en düsük hizi 3 kat yükselmis oluyor.
Dün duyurusu yapilan düzenleme ise kota hakkindaki bilgilendirme üzerine BTK’nin yeni düzenlemesiyle birlikte artik servis saglayicilar kota konusunda SMS ile bilgilendirme yapacak. Yani internet paketinizin kotasi %80 ve %100′e ulastiginda internet saglayiciniz size bir SMS yollayarak bu durumdan haberdar olmanizi saglayacak. Eger cep telefonu numaraniz yoksa bilgi e-posta olarak yapilacak. E-posta ve SMS ile bu bilgilendirmeyi alamayacak kisiler ise internet baglandiklarinda tarayicilarinda bir bilgilendirme çubugu görecek.
Böylece kullanicilarin kotalarini astiklarindan haberdar olmalari ve ekstra ücret, hiz düsüsü gibi konulari daha hassas bir sekilde takip edebilmeleri amaçlaniyor.
Kaynak: Mynet

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284