KMÜ’de Bilim Kampi Sona Erdi

Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesinde (KMÜ) TÜBITAK 4004 programi tarafindan desteklenen ve KMÜ Proje ve Teknoloji Transfer Ofisi koordinatörlügünde gerçeklestirilen “Biz Kimiz Gelecegin Mühendisleriyiz” adli bilim kampinin kapanis töreni yapildi.

KMÜ’de Bilim Kampi Sona Erdi

Bir hafta süren etkinligin kapanis törenine KMÜ Rektör Yardimcisi ve Mühendislik Fakültesi Dekani Prof. Dr. Ahmet Yildirim, KMÜ Genel Sekreteri Ahmet Tüfekci, Bilim Sanayi ve Teknoloji Il Müdürü Vehbi Konarli, Karaman Il Milli Egitim Müdürü Asim Sultanoglu, akademik ve idari personel ile çok sayida ögrenci katildi.
Kapanis programinin ilk konusmacisi olan Karaman Il Milli Egitim Müdürü Asim Sultanoglu, bu gibi projeler sayesinde Karaman’daki ögrencilerin daha donanimli bireyler haline gelerek uluslararasi arenada da basarili olacaklarini ifade etti.
“Eglenerek ögrenme”
Programda konusan KMÜ Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Ahmet Yildirim da kalici ögrenmenin saglanabilmesi için egitimin eglenceli hale getirilmesi gerektigine dikkat çekerek bir haftalik sürede kampa katilan kursiyerlerin eglenerek ögrendiklerini dile getirdi.
Yeni kurulan üniversitelerin her alanda gelisme çabasi içinde oldugunu dile getiren Yildirim, KMÜ olarak 6 yilda bilimsel ve teknolojik altyapinin yaninda sosyal alt yapi olarak da çok fazla yol kat ettiklerini sözlerine ekledi. Kampin mühendislik ve fen bilimleri alaninda gerçeklestigini belirten Yildirim, yakin zamanda sosyal bilimler alanlarinda da bu tip etkinliklerin yapilacaginin müjdesini verdi.
Kapanis programinda söz alan KMÜ Proje ve Teknoloji Transfer Ofisi Koordinatörü Doç. Dr. Savas Sönmezoglu ise böyle bir programin düzenlenmesine destek saglayan üniversite yönetimine ve emegi geçen kisi ve kurumlara tesekkür etti.
Kamp boyunca “Kendi Robotunu Kendin Yap”, “Web Sayfami Yapiyorum”, “Kendi DNA’mi Görüyorum”, “Elmadan Cips Olur mu?”, “Günes Pilimi Kendim Yapiyorum”, “Nano Malzemeyi Görüyorum”, “Gelecegin Mühendis Adaylari Beton Döküyor”, “CNC Tezgâhinda Adimi Yaziyorum”, “Gelecegin Mühendisleri Ebru Sanati Yapiyor” gibi bilimsel çalismalar yaparak ögrenen kursiyerler fabrika gezisi, piknik ve capoeira dansi gibi sosyal aktivitelerle de eglendi.
Program kursiyerlere ve egitimcilere sertifika verilmesiyle son buldu.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284