Korsan Film Izleyenin Interneti Kesilecek

Mars Entertainment CEO`su Muzaffer Yildirim, Illegal sitelerden film izleyenlerin IP numarasindan tespit edilerek internet baglantilari kesilecegini belirtti.

Korsan Film Izleyenin Interneti Kesilecek

Korsanla mücadele için sinema yapimcilari, dagitimcilar ve film kanallarinin da içinde bulundugu grubun Kültür ve Turizm Bakanligi çatisi altinda bir çalisma yaparak yeni bir yasa üzerinde çalisiyor. Geçtigimiz aylarda Kültür Bakanligi Telif Haklari Genel Müdürü Abdurrahman Çelik'in yaptigi, "Film indirene degil, dosya paylasana yaptirim var" açiklamasinin aksine Muzaffer Yildirim, yepyeni bir sey söyledi. "Illegal sitelerden film izleyenlere de, yani son kullaniciya da yaptirim uygulanmasini konusuyoruz. Para ya da baska bir ceza degil. Film indiren ya da izleyen IP numarasindan tespit edilecek ve interneti kesilecek"dedi.
Geçtigimiz yil Türkiye'de 285 yeni film vizyona girmis, bu yil bu sayinin 320'ye çikmasi bekleniyor. Satilan 45 milyon sinema biletinin 20 milyonu Türk filmlerine ait. 14 ayda vizyona giren Türk filmi adedi de 68. Ancak toplam yerli film cirosunun yüzde 90'ini bu filmlerin sadece 8'i yapmis. Geri kalanlar hayal kirikligina ugramis.
TÜRKIYE'DE DÖRT ILDE SINEMA YOK
Türkiye'nin 24 ilinde faaliyette olan Mars'in hedefi 40 ile, 2015'e kadar da 510salondan bin salona çikmak. Büyümenin yeni rotasi Anadolu. Su anda Igdir, Kilis, Bitlis ve Hakkâri'de tek bir sinema salonu bile yok. Sirnak'ta da Mars'in yapimini yeni tamamladigi bir salon var ancak henüz açilmamis. Sektörün büyümesi için Anadolu illerinde açilan AVM'ler firsat. Çünkü esini, kizini çarsiya yalniz göndermeyen erkek, söz konusu olan AVM olunca, "Peki gidebilirsin" diyor.
"CMYLMZ'I 8 MILYON KISI INDIRDI"
CMYLMZ'i 7.8 milyon kisinin internetten izledigini söyleyen Muzaffer Yildirim, "Bu olmasaydi 1.5 milyon kisi daha sinemaya giderdi" dedi.
YERLI FILME MADDI DESTEK
Yetersiz sermaye yüzünden çekilemeyen Türk filmlerini destekleyen Mars, geçenyil Dag, Jin ve Eve Dönüs'ün toplam 7 milyon liralik bütçesinin yüzde 30'unu karsilamisti. Bu yil da yerli film yapimina 20 milyon liralik bir destek verilmesi planlaniyor. Muzaffer Yildirim, "Kendi kosullariyla çekilebilen degil, destek görmezse çekilemeyecek filmlerle ilgiliyiz. Haftada 6-7 yeni senaryo okuyoruz" diyor.
Kaynak: Habertürk
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284